Łukasz82 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Witajcie, Dzisiaj rozpocząłem swoją przygodę z rowerem po 12 latach przerwy. W piątek odebrałem swoją maszynę a w sobotę popracowałem trochę nad pozycją za kierownicą. Mostek został odwrócony oraz obniżony o jedną podkładkę. Zrobiłem na nim dopiero 20km i jak na razie odczucia są przednie Rama: KATO 29 Alloy AL Widelec: Rock Shox 30 Silver Solo Air Poploc 100 mm Obręcze: Rodi Excalibur 19 Piasty: Shimano Deore Opony: Michelin Country Race R 2.10 Mechanizm korbowy: Shimano SLX FC-M7000 34/24 Przerzutka przód: Shimano SLX FD-M7025 Przerzutka tył: Shimano Deore XT RD-M8000 Kaseta: Shimano SLX CS-M7000 11/42 Łańcuch: Shimano CN-HG601-11 Manetki: Shimano SLX SL-M7000 I-Spec Hamulce: Shimano 365 Disc 180 / 160 mm Kierownica: GHOST Low Rizer 720 mm 31.8 mm Mostek: GHOST AS M01 31.8 mm Siodełko: GHOST VL 1353/ Roweru nie ważyłem ale producent podaje 12,6 kg bez pedałów. Pozdrowionka 1 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 A cóżeś ty z kierownicą wyczynił... Kąt jakiś taki dziki... Odnośnik do komentarza
Łukasz82 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 33 minuty temu, SpiderMAN napisał: A cóżeś ty z kierownicą wyczynił... Kąt jakiś taki dziki... Zdjęcia zrobiłem podczas prób dopasowania pozycji pod siebie. Kiera jest już w normalnej pozycji :) Odnośnik do komentarza
nonz Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Wszystko pięknie.. gdyby nie te hamulce Odnośnik do komentarza
Łukasz82 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 @nonz Mam tego świadomość Na razie formę mam żadną, a trasy głównie płaskie więc wystarczają. Z chwilą kiedy nabędę takowej i pozbędę się nadmiaru masy podejmę się zmiany na SLX z serii 7000 dla dopełnienia całości Zapewne też pojawi się Reba, a jak się poszczęści to może bardziej dopasiony FOX. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
SI2WY Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Fajny sprzecik, Amorek faktycznie zmienilbym na cos sprytniejszego to i pewnie masa spadnie . He tez wrocilem na bike'a po okolo 12latach? Odnośnik do komentarza
CyclingChief Opublikowano 29 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Jak Ci się sprawuje ten napęd SLX? Taki będzie w mojej nowej maszynie, ale jeszcze trochę muszę poczekać 😎 Odnośnik do komentarza
Arrtas Opublikowano 29 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Hejka Fajny sprzecior. Sam mam kopletną grupę SLX ale blaty na korbie mam 38/28 i grupa spisuje się świetnie serdecznie polecam. Co do hamulców to faktycznie jak najszybciej zainwestuj najlepiej również w hamulce SLX, są jak żyleta mam i jestem super zadowolony. A amortyzator moim zdaniem w zupełności narazie wystarczy. Pierwszy krok moim zdaniem to wymiana hamulców. Do tej pory nie rozumiem dlaczego producenci rowerów dając dobry napęd takie słabe hamulce instalują, róznica 200-300 zł nie powinna producentom rowerów sprawiać problemu aby montować lepsze heble. No ale cóż żałują na dobre hamulce i wrzucają zawsze coś najtańszego. 1 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Z tego co wiem, w temacie KATO zaszło kilka fajnych zmian. Niech sie @Łukasz82 sam chwali A odemnie życzenia tysięcy kilometrów, bo szkoda żeby taki rower stał lub jeździł po asfaltach Odnośnik do komentarza
Łukasz82 Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 (edytowane) Dzień dobry, Napęd SLX/XT działa bardzo dobrze. Co do zmian które zaszły: Pojawiły się wyżej wspomniane hamulce SLX 7000 na klockach metalicznych, przy okazji zmieniłem też tarcze. Na przód SM-RT81, na tył SM-RT70. Nowe siodło WTB Rocket Pro. Pedały platformowe Dartmoor Stream Pro. Chwyty Ergon GS2. Dodatkowo rower "dostał" duży przegląd. Co do działania nowych hebelków to jestem bardzo zadowolony. Pomimo że jeszcze ich nie dotarłem są o niebo mocniejsze od poprzednich. Praca klamek to dla mnie po prostu bajka Fotki zaraz po wyjeździe z serwisu Pozdrawiam P.S Dzięki Zbyszku za życzenia :) Edytowane 30 Lipca 2018 przez Łukasz82 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Ta tarcza tylna mi nie pasuje wizualnie... Poza tym mody spoko :D Odnośnik do komentarza
Łukasz82 Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 3 godziny temu, SpiderMAN napisał: Ta tarcza tylna mi nie pasuje wizualnie... Poza tym mody spoko "Wizualność" tarczy to dla mnie kwesta drugorzędna. Działa natomiast pierwszorzędnie. Ale szanuję opinię Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi