Wojtek1993 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Witam, Proszę was o opinię, czy te opony nadają się do jazdy, zauważyłem na boku jakby opona została rozerwana, według serwisanta gp 5000 mają gesty oplot i podobno nie powinno być problemów. Natomiast prosiłbym bym Was o radę czy jest to bezpieczne, Z góry dzięki za pomoc.
elmapeto Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Dla mnie ta opona jest do śmieci .
Kolarzpro Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Można śmiało jezdzic, obserwować. 😁
Wojtek1993 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Wrzucam jeszcze jedno zdjęcie jak to dokładnie wygląda.
Nemrod Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 (edytowane) Można jeździć. Lekkie nacięcie. Continental stosuje 3 warstwy płótna a pierwsza jest tylko lekko trafiona. Edytowane 2 Sierpnia 2021 przez Nemrod
Rafa18 Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Ja bym na tym jeździł po wzmocnieniu opony od środka. Od wiosny uszkodziłem boczna ściankę 3 razy na swoich GP5000TL. Obecnie moja tylna opona wyglada tak:
Zigfir Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Dla spokoju własnego ducha w takich sytuacjach też podklejam łatką miejsce nacięcia. Oczywiście warto obserwować to miejsce. Zauważyłem, że GP5000 przez jakiś czas po założeniu są dość podatne na takie uszkodzenia. Potem gdy guma nieco stwardnieje, jest chyba odrobinę lepiej.
Rozwiązanie Wojtek1993 Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Autor Rozwiązanie Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Dzięki za porady, do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi