Skocz do zawartości

Zamiana ramy szosowej na gravel

Szywed

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, posiadam używanego Gianta TCR XL z 2018 roku od tego sezonu, niestety potrzebowałbym większy prześwit na oponę najlepiej 32mm. Pytanie moje brzmi czy opłaca się wymieniać samą ramę i szukać na wymianę czy jest opcja delikatnego wygięcia tylniego trójkąta? Rower kupiłem za 2700 i nie mam opcji żeby dołożyć... 

Opublikowano

Opłacalność zalezy w jakiej cenie kupisz druga rame, lub wymian bez dopłat jak ktoś będzie chciał, 

A z tym podginaniem tylnego trojkata to żart prawda? 😋😋😋😋Nie mówiłeś poważnie? 

Opublikowano

Szczerze to już nie chodzi mi o opłacalność a komfort i frajdę z jazdy. Tylko szczerze powiem że ciężko znaleźć samą ramę i nawet nie orientuje się w jakiej cenie mogą one być a druga sprawa że trzeba to jakoś poskładać. 

Opublikowano

Chcesz włożyć oponę 32c i jeździć asfaltem? Czy chcesz używać go jako gravela, jak tak to jest więcej przeróbek, napęd, itd. Lepiej sprzedać i kupić grawela, chyba że naprawdę trafisz tanio a ramę (ale nie trafisz he  he 

Opublikowano

32 albo i większą, różnie często są szutry jakieś kamyki żwir itd na trasie więc jako gravela a na oponkach 25 to jeżdżę bardzo ostrożnie a tego nie chce... Jakich przeróbek? W tej cenie co w.w to jedynie claris z tego co widziałem a za coś bardziej sensownego to około tysiąc trzeba by doinwestować. A ten napęd co mam mi odpowiada jak najbardziej

Opublikowano

Już nie chcielm tego pisać 

Marin four corners i po temacie.