Szymon113 Opublikowano 30 Lipca 2021 Opublikowano 30 Lipca 2021 A więc tak. Kupiłem rower kross black edition 2 i zepsuły mi się w nim klamki hamulcowe (jeszcze działają ale nie na długo) . Są to jakieś klamki od Krossa na olej mineralny. Szukałem ich na internecie ale nie mogłem ich znaleźć. Szukałem też informacji czy nie pasowałyby jakieś inne klamki do tych samych zacisków (też od Kross) ale nic nie mogłem znaleźć dlatego tutaj jestem. Wstawie zdjęcia hamulców i byłbym wdzięczny jalbyście pomogli mi w znalezieniu pasujących klamek.
Charvel Opublikowano 30 Lipca 2021 Opublikowano 30 Lipca 2021 BL-M315 (ewentualnie BL-MT200 gdybyś nie mógł dostać 315-tek)
Szymon113 Opublikowano 31 Lipca 2021 Autor Opublikowano 31 Lipca 2021 Czyli nici z próby wymiany samych klamek?
Piter- Opublikowano 31 Lipca 2021 Opublikowano 31 Lipca 2021 Te hample to raczej mało popularne wiec nie sądzę by się ktoś bawił w jakieś cuda
vdcmike Opublikowano 31 Lipca 2021 Opublikowano 31 Lipca 2021 (edytowane) Klamki shimano podejdą (w najgorszym wypadku trzeba będzie założyć nowy pin i oliwkę na przewód). Np. takie https://biostern.abstore.pl/hamulce-tarcze-adaptery-dzwignia-hamulca-prawa-acera-bl-mt401,c65,p7283,pl.html https://biostern.abstore.pl/hamulce-tarcze-adaptery-dzwignia-hamulca-lewa-deore-bl-m4100,c65,p6840,pl.html Edytowane 31 Lipca 2021 przez vdcmike
Charvel Opublikowano 31 Lipca 2021 Opublikowano 31 Lipca 2021 9 godzin temu, Szymon113 napisał: Czyli nici z próby wymiany samych klamek? Podaje Ci się na tacy które klamki hamulcowe pasują do Twojego zacisku, a Ty, że nici z tego. Pomijam już fakt, że pierwszy raz w życiu usłyszałem o marce Twojego roweru - naprawdę wygooglanie co to za rower i jaki ma osprzęt to nie jest trudne.
Rekomendowane odpowiedzi