saguro Opublikowano 25 Lipca 2021 Opublikowano 25 Lipca 2021 Cześć, ostatnio zacząłem jeździć dłuższe dystanse (+80km) i zauważyłem, że w pewnym momencie zaczynają mnie boleć pachwiny udowe (czyli wewnętrzna część uda, tuż przy kroczu, ewentualnie w biodrach), a tak to mam siłę pedałować (jak już spowalniałem do ~15km/h zaczynałem pedałować szybciej zapominając o bólu i byłem w stanie, więc kondycyjnie jest ok). Czy na tej podstawie możecie zdiagnozować mi w jakim sposób mam źle siodełko ustawione, jeśli to ono jest problemem? Nie mam żadnej odzieży specjalistycznej czy wkładek pod pupę. Rama: 19 cali MTB waga: ~67kg wzrost: ~175cm (tak, wiem, że jestem na styku wzrostu do tej ramy) siodełko: WITTKOP MEDICUS TWIN 4.0 ŻELOWE Planuję w najbliższym czasie dokupić rogi, bo zawsze na nich jeździłem, a w nowym rowerze ich nie mam.
Hęcior Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Hej jaki masz roztaw guzów kulszowych bo widzę że te siodło jest dosyć szerokie? Może tu jest błąd i cię "obciera" Druga sprawa ustawienie siodła przód tył wydaje mi się też może mieć wpływ.
Rekomendowane odpowiedzi