Skocz do zawartości

Rower typu gravel do 1500zł - składak

aaron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Mam pytanie do pasjonatów, znawców tematu czy hobbystów - czy Waszym zdaniem jest możliwe złożenie z nowych części w miarę przyzwoitego, amatorskiego roweru typu gravel do 1500zł na aluminiowej ramie? Rower miałby posłużyć do wycieczek rowerowych po kilkadziesiąt km, po różnych drogach, z bagażem,  a na codzień do kręcenia km :)

Może ktoś by się podjął przedstawienia takiego zestawu? ;)

p.s. jest to raczej wyzwanie więc proszę od razu nie mówić, że oszalałem :D

Opublikowano

Kompletny rower za 1500zł na nowych częściach?

Takie rzeczy się nie dzieją ;)

Opublikowano

Jakbyś miał ramę z widelcem, to by była jakaś szansa a tak...... 

Szukaj części używanych które mogą być. Czyli rama, widelec, sztyca, kiera, korba, resztę nowe takie jak kaseta, blaty do korby lub blat zależy jaki napęd będziesz miał itd, wtedy wychodzi najtaniej 

Opublikowano

Moim zdaniem nie ma szans. To budżet na koła, klamkomanetki i coś jeszcze. 

Opublikowano

Złożyłem kilka rowerów na starej ramie. Przy aktualnych cenach trzeba wydać minimum 2500zł i to głównie chińskie szpeje. Tyle, że i tak to będzie rower o klasę lepszy od tego co aktualnie można kupić za 3000zł (nowy w sklepie).

Opublikowano

Zawsze z używek da się coś złożyć i do tego jakieś klunkry gdzieś tanio zdobyć. Pytanie tylko ile ma to potrwać i jaki dać efekt? Może lepiej za te 1,5 k kupić coś i zmodyfikować pod siebie,bo z taką kasa to nawet nie wiadomo od czego zacząć. 

Ceny w tej branży poszybowały w górę ostatnio niewiarygodnie. 

Opublikowano
45 minut temu, elmapeto napisał:

Zawsze z używek da się coś złożyć i do tego jakieś klunkry gdzieś tanio zdobyć. Pytanie tylko ile ma to potrwać i jaki dać efekt? Może lepiej za te 1,5 k kupić coś i zmodyfikować pod siebie,bo z taką kasa to nawet nie wiadomo od czego zacząć. 

Ceny w tej branży poszybowały w górę ostatnio niewiarygodnie. 

No niestety ceny poszybowały w każdej branży.. :/ a gdyby tak faktycznie kupić coś gotowego do przeróbki to jakiej bazy szukać?

Opublikowano

Tu jest problem bo nie ma starych (np. 10 - 15 lat) ram typu gravel, które byłyby za grosze. Przerabianie innego typu roweru moim zdaniem jest dalekie od ideału i raczej na zasadzie eksperymentowania i zabawy na którą decydują się ludzie z doświadczeniem i zapewne już posiadający kilka innych rowerów.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka