PKuronium Opublikowano 24 Lipca 2021 Opublikowano 24 Lipca 2021 Świeżak się wita z Forum, cześć Przez Szajbajka i Sąsiadke zakupiłem rower i nie powiem, ale wkręciłem się🤣 Za Montane dałem 400 zik, jest to model z 2005 roku i wymaga zmiany napędu (przeskakujący łańcuch, wyrobione zęby). Generalnie po zrobieniu 60km czuje też, że trochę brakuje mi wyższych przełożeń, a z niższych praktycznie w ogóle nie korzystam. Moje trasy to generalnie miasto + plany na przyszłość jakieś lekkie dzikie ostępy. Planuje lekko zmodernizować maszynę pod współczesne czasy, ale nie wiem czy jest sens a może za rok po prostu kupić coś nowszego. Dlatego pisze. Jest sens czy nie ma sensu z ekonomicznego punku widzenia? 🙃 Moja obecna konfiguracja: Korba na kwadrat FC-MC10 24x34x42 Kaseta jakaś 8rz, pewnie Shimano Alivio 💁♂️ Klamkomanetka ST-EF35-L // ST-EF35-9 Widelec Suntour XC-60 / 80 mm Piasta FM-31 Obręcze Alex DM- D-Wall 26" Hamulce oczywiście V-break (więcej się nie dowiedziałem bo do Scotta się dodzwonić to jakaś tragedia a informacji w internecie to ze świecą szukać). Planowana modernizacja: Mechanizm korbowy SHIMANO Deore FC-M6000 + TOKEN TK878EX Kaseta SHIMANO Deore CS-HG50 Przerzutka tylna SHIMANO Deore XT RD-M786 Łańcuch SHIMANO Deore CN-HG54 Manetka SHIMANO Deore SL-M6000 Plus jakaś klamka hamulca na obejmę bo nie chce wkładać tarcz a nic nie ma pod I Spec II na v break. Przed zamówieniem korby muszę tylko jeszcze sprawdzić jaką mam mufę, żeby wciskanej nie zamówić jeżeli mam gwint Ale może ktoś mi podpowie od razu jakiego rozmiaru się spodziewać, żeby nie zamawiać więcej supportów niż potrzeba.
Rekomendowane odpowiedzi