Skocz do zawartości

TEKTRO TKD 143

Slawek81

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie! Mam nadzieję, że nie jestem tysiecznym gościem pytającym o to samo. Mam rower Giant Talon 3 (+) GE 2021 z hamulcami tektro tkd 143. Nie jestem z nich zadowolony a dokładnie z siły hamowania. Wiem że tektro to nie najlepsza półka ale wymiana hamulca nie wchodzi narazie w grę. Narazie chce wymienić tylko klocki na ceramiczne jednak niewiele informacji znalazłem o tym hamulcu. Możecie mi polecić konkretne okładziny do tego modelu tektro?

Dzięki i pozdrawiam!! 

20210722_113258.jpg 20210722_113306.jpg

Edytowane przez Slawek81
Opublikowano

Klocki takie same jak w budżetowych modelach shimano. Bardzo dobre (i drogie) klocki to kool stop (już nawet podstawowy model D620 daje radę)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź i napewno wyszukam je. Ten model co napisałeś to też organiczne są więc będę szukał ceramiki. Uparłem się na nią 🤷. A cena nie jest taka zła szczerze. Pozdrawiam!!! 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć. Mam ten sam problem co ty i też szukam takich okładzin jak ty. Czy znalazłeś ? Jeśli tak to jakie

Opublikowano

Witaj. Tak, jeżdżę teraz na ceramicznych ale nie jestem w stanie Ci powiedzieć co to była za marka, model itp, ponieważ znajomy kupił i sobie i mi na Amazonie. W każdym razie to raczej jakaś chińszczyzna. Hamuje znacznie lepiej niż na żywicznych ale szału nie ma! Koszt to 10€ (nie mieszkam w Polsce). Znajomy szukał po wymiarach klocka a nie po marce, modelu itd! Ja zimę przejeżdże na tych lecz na wiosnę zmienię na żywiczne wzmacniane. Za ok 50-60zl jest komplet na 2 koła. Te moje są ok lecz piszczą gdy są mokre.