Wasabi Opublikowano 22 Lipca 2021 Opublikowano 22 Lipca 2021 Cube Litening Teamline: Zazwzczaj widelec sam wzpada z główki ramy. W tym wypadku mam jednak problem. Jak to ugryźć?
eathan Opublikowano 22 Lipca 2021 Opublikowano 22 Lipca 2021 Puknij gumowym młotkiem w rurę sterową od góry. Zejdzie lekko w dół. Potem podnieść widelec w górę i wyjmij ten plastikowy kołnierz otaczający rurę i wchodzący w łożysko.
Wasabi Opublikowano 22 Lipca 2021 Autor Opublikowano 22 Lipca 2021 Było gumowym młotkiem pukane, klepane a potem nawet tak na pograniczu przywalenia i nie pomogło. Wcześniej było pryskane WD40.
Piter- Opublikowano 22 Lipca 2021 Opublikowano 22 Lipca 2021 Zapiekły sie steryWyjmij ta jedną podkładkę ktora jest przecieta na półZwyczajnie ja wydłub, wtedy widelec powinien poruszyć sie na boki
Wasabi Opublikowano 22 Lipca 2021 Autor Opublikowano 22 Lipca 2021 (edytowane) Tak zrobiłem. Wyszło! Dzięki wielkie Teraz łożysk nie moge wyjąć....😬 Edytowane 22 Lipca 2021 przez Wasabi
Piter- Opublikowano 22 Lipca 2021 Opublikowano 22 Lipca 2021 Łożyska to zwyczajnie trzeba wybićPręt lub jakiś długi wybijakJak sie uszkodzą to nie problem bo kupisz nowe te i tak pewnie są zardzewiałe Stery masz widzę razem z miskami wiec wybij same łożyska
Rozwiązanie Wasabi Opublikowano 22 Lipca 2021 Autor Rozwiązanie Opublikowano 22 Lipca 2021 (edytowane) Udało się wybić tylko wewnętrzną część łożyska z kulkami. Zewnętrzna część zespawana na fest z miską. |Załamka... Wyszło! 😀 Dzięki👍 Edytowane 22 Lipca 2021 przez Wasabi
Rekomendowane odpowiedzi