Skocz do zawartości

Overfly Bolt MTB

gangsta529

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowne grono pasjonatów. Spadł mi z nieba rowerek elektryczny bolt MTB w którym chciałbym zrobić parę modyfikacji z czego ostatni raz rower posiadałem ok. 7 lat temu. Tym wynalazkiem na dzień dzisiejszy zrobione 500km powiedzmy z oceną 7/10. Aktualnie wymienione siodełko, zrzucone zbędne rzeczy dodane przez producenta, wymienione pedały na SPD PD-M520. Męczą mnie aktualnie dwie kwestie:

Opony które są oryginalnie 27.5" x 2.4 CST Big Boat z chęcią wymieniłbym na coś 70% droga 30% las (wiem, że nie ma rozwiązań uniwersalnych w 100% ale jakiś półśrodek)

Hamulce przód/tył nie wydają mi się najbezpieczniejsze czy można polecić coś lepszego od aktualnie zamontowanych oryginalnie przez producenta 

HAMULEC PRZEDNI Hydrauliczny Tektro E350

HAMULEC TYLNI Hydrauliczny Tektro E350

Do tego przyszłościowo chciałbym wymienić sztyce na amortyzowaną lecz nie wiem czy to dobry pomysł, a pod koniec roku przedni widelec na jakiś lepszy jakościowo lecz w ogóle nie mam na ten temat wiedzy-może ktoś podpowie 

Opublikowano

Do jazdy po lesie i szosie wszystkie zmiany oprócz zmiany opon nie wydają się niezbędne.