Dmitrij Opublikowano 18 Lipca 2021 Opublikowano 18 Lipca 2021 Mam do wymiany klocki do hamulców tarczowych, hydraulicznych Shimano BR-MT200. Producent podaje model klocków: B03S. Znaleźć informacje jest dosyć trudno. Jeszcze trudniej znaleźć info o kompatybilności. W jednym tylko miejscu znalazłem że można stosować popularne klocki B01S. A pytam dlatego że klocków B03S nie znalazłem w Polsce, tylko zagranicą. Pytania: 1. czy mam kupować tylko B03S czy faktycznie można zastosować B01S? 2. Czy są jakieś jakościowe zamienniki? Nie szukam tanich, tylko dobrych, nie gorszych albo i lepszych od shimanowskich.
Dmitrij Opublikowano 23 Lipca 2021 Autor Opublikowano 23 Lipca 2021 Nikt się nie odezwał, ale mam odpowiedzi, znalezione samodzielnie. Klocki B03S wymiarowo są takie same jak B01S. B03S – to nowa, podobno ulepszona mieszanka żywiczna. Jak na razie do kupienia tylko zagranicą, do Polski nie dotarły. Kupiłem JAGWIRE DCA716. Hamują bardzo dobrze, nie piszczą. Kosztują podobnie jak B01S.
pkonrad Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Klocki B03S to następca modelu B01S i można ich używać zamiennie we wszystkich zaciskach, obsługujących starszy model B01S. Nowy model jest dostępny w sklepie Biostern, w którym to zaopatruję się od dawna i mogę go z czystym sumieniem polecić. Cena klocków to 17 zł. 1
Rekomendowane odpowiedzi