Yan Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Cześć, przymierzam się do kupienia roweru z supportem pressfit od Cube. Dokładnie jestem zainteresowany modelem Cube Cross Race Pro. Chciałem się dowiedzieć jak sprawdza się pressfit od Cuba u was. Czy trzeszczy, jeżeli tak się dzieje to w jakich okolicznościach najczęściej się poruszacie, po jakim czasie wystąpiły pierwsze objawy i oczywiście model roweru. Opinia pozytywne są jak najbardziej mile widziane. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Mam kolegę, który śmiga na Press Fit, ale rower innej marki. Jak z nim rozmawiałem na ten temat, to twierdził, że jak się dba i prawidłowo się go zamontuje, to nic nie trzeszczy. A jak coś mu zaczynało trzeszczeć i strzelać, to kupował nowy i po problemie. Nie jest to drogi wydatek. Jednakże trzeba się 'przyłożyć' do jego montażu, w innym przypadku mogą pojawiać się irytujące dźwięki. Ja osobiście omijam rowery z Press Fit'ami, bo mnie nawet Hollowtech II czasem mocno irytują Odnośnik do komentarza
Yan Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Ja szukając roweru to założyłem sobie że nie chce mieć pressfit. Zrobiłem listę, wypisałem plusy i minusy poszczególnych rowerów i wyszło że na górze mam rower z Pressfit. Przeglądałem internet w poszukiwaniu opinii i większość z nich była z przed 4-5 lat. Pytanie jak to teraz wygląda. Drugi raz spotykam się z opinią że wystarczy wymienić i trzeszczenie ustępuje. @m4rvell0us Czy o pressfit dba się inaczej niż o Hollowtech2? Rower o którym wspominałeś to szosa czy MTB? Odnośnik do komentarza
specialized34 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Ja posiadam pressfit lecz w innej marce roweru do tego karbon i u mnie problemu nie ma i tu nie chodzi o sam suport tylko jak jest umieszczony suport czy prawidłowo wcisniety w ramę bo to w 99% trzeszczy miska a nie łożyska są metody wciskanie na sucho czy na smar Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 6 godzin temu, Yan napisał: @m4rvell0us Czy o pressfit dba się inaczej niż o Hollowtech2? Rower o którym wspominałeś to szosa czy MTB? To był MTB. Jednakże jak prawidłowo je wciśniesz - jest wiele sposobów, każdy poleca co innego (jedni na sucho, drudzy na smar, trzeci na klej) - to nie powinny przysparzać Ci żadnych problemów. Ale tak jak pisałem, nie jest to drogi wydatek i w razie czego wymieniasz na nowe. Ale lepiej, żeby ktoś już miał sporo doświadczenia z takimi wkładami suportu, to nie jest takie proste jak wkręcenie Hollowtecha, gdzie wystarczy mieć klucz i zakręcasz miski do oporu Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi