kAs-09 Opublikowano 16 Lipca 2021 Opublikowano 16 Lipca 2021 Witam,do którego momentu mogę max przesunąć siodełko? Tak żeby wskazanie znajdowało się na początku (po prawej) czy w środku między jarzemkami czy mogę jeszcze dalej w lewo aż będzie na skrajnej? Która część jarzma decyduje ustawienie max. na podziałce?
Motke Opublikowano 16 Lipca 2021 Opublikowano 16 Lipca 2021 5 godzin temu, kAs-09 napisał: do którego momentu mogę max przesunąć siodełko? To zależy ile ważysz. Czy 60 kg czy 120 kg. Pręty są pewnie ze zwykłej stali lub cr-mo więc raczej się zegną niż pękną.
kAs-09 Opublikowano 17 Lipca 2021 Autor Opublikowano 17 Lipca 2021 To zależy ile ważysz. Czy 60 kg czy 120 kg. Pręty są pewnie ze zwykłej stali lub cr-mo więc raczej się zegną niż pękną.Nie o to pytałem. Chodziło mi o to, do którego miejsca ustawić je tak, żeby siły nacisku na nie rozkładały się odpowiednio co ma zapobiec uszkodzeniu stelaża siodła. Uszkodziłem tak stare siodełko. Powyginalo się. Teraz kupiłem nowe i nie chce jego uszkodzić przez niewiedzę ...Zdublowałem trochę temat. Jest drugi temat obok pt. "Przesunięcie siodełka przód - tył". Tam jest dobrze wyjaśnione o co chodzi.
Rekomendowane odpowiedzi