bejot2021 Opublikowano 14 Lipca 2021 Opublikowano 14 Lipca 2021 Witam wszystkich :) Dzisiaj po dłuższej przerwie chciałem zrobić pętelkę treningową - 25km. Niestety, ale przebicie dętki pokrzyżowało mi plany już na 5km :( Niemniej jednak nie mam do nich żalu, ponieważ są ze mną od nowości - jakieś 8 lat i ok 5,5 tys. km. O tyle, jak zaczynałem miałem w porywach do 90kg, tak teraz mam ponad 100kg, więc pewnie wszystko się na siebie nałożyło. Przerwa prawie dwuletnia również - wzrost wagi przyczynił się również do dyskomfortu podczas jazdy. Drętwienie w kroczu i rąk. Nijak nie potrafiłem tego wyregulować :( Ale to już temat na inny dział. Wracając do meritum - potrzebuję nowej dętki i opony (dwóch). Niestety nie znam się na tym :( Poczytałem w necie, ale nie potrafię zdecydować, a raczej być pewnym, czy dobrze wybrałem rozmiary. Będąc lżejszym jeździłem więcej - owa treningówka 25km była normą, a w weekendy od 50km w górę. Zazwyczaj jednak bliżej setki - jak ja za tym tęsknię :O Chciałbym do tego pomalutku wrócić chociaż czasu niewiele. Niemniej tak wygląda moja jazda. Drogi głównie asfaltowe, lecz zdarzają się dojazdy po utwardzonych drogach leśnych. W związku z tym cieńszej niż ta, którą miałem raczej nie wybiorę, a grubsza mogłaby być mniej komfortowa na asfalcie - tak mi się to w głowie ułożyło - mogę się mylić. Biorąc pod uwagę powyższe wybrałem coś takiego (nr wkleić w wyszukiwarkę allegro): Dętka: 10482899120 Opony: 10713790464 W załączniku mój obecny zestaw. Rower: Kands Maestro 21' (raczej za duży do wzrostu 180, ale dobrze się jeździło :)) Z góry dziękuję i mam nadzieję, że nie namieszałem, ale chciałem przekazać jak najwięcej informacji. Pozdrawiam BJ
Rekomendowane odpowiedzi