Zakapior Opublikowano 13 Lipca 2021 Opublikowano 13 Lipca 2021 Witam. Rozkręciłam siodełko do serwisu, i teraz mam problem z poskładaniem, nie pamiętam jak to było. Powiedzcie mi w którą stronę mają być te odstające ramiona, do przodu czyli w str kierownicy czy do tyłu?
Rafu Opublikowano 13 Lipca 2021 Opublikowano 13 Lipca 2021 Zobacz, czy na tym elemencie nie ma oznaczenia (strzałka, albo trójkącik), ale generalnie na 99% do tyłu.
tadzikpl Opublikowano 13 Lipca 2021 Opublikowano 13 Lipca 2021 To jest regulacja offset sztycy. Ma być tak, ja Ci wygodniej jechać.
Chertan Opublikowano 13 Lipca 2021 Opublikowano 13 Lipca 2021 Uzależniłbym od tego, jak wysuwasz siodełko, czy bardziej do przodu czy do tyłu na szynach. Wtedy te zęby dają odpowiednie podparcie.
Rafu Opublikowano 14 Lipca 2021 Opublikowano 14 Lipca 2021 Ta sztyca ma już offset i to całkiem spory. Jeśli miałbym go niwelować, kupiłbym taką bez offsetu. Na pewno nie odwracałbym tego elementu niezgodnie z jego konstrukcją. Dolny element ma dawać podparcie szczególnie z tyłu, a górny z przodu - tak to wygląda na przykładzie z netu: Zdjęcie pochodzi stąd. 1
tadzikpl Opublikowano 14 Lipca 2021 Opublikowano 14 Lipca 2021 Ale to jest konstrukcja zaprojektowana tak, by oferowala zmienny offset
kAs-09 Opublikowano 16 Lipca 2021 Opublikowano 16 Lipca 2021 Do tyłu: To jest osobny element który mogę dokupić do sztycy?
Rafu Opublikowano 23 Lipca 2021 Opublikowano 23 Lipca 2021 @kAs-09, Raczej tylko w komplecie ze sztycą.
Rekomendowane odpowiedzi