leszek_r Opublikowano 9 Lipca 2021 Opublikowano 9 Lipca 2021 Witam Kupiłem nowy rower z amorem RockShox Judy Silver TK AIR. Niestety schodzi z niego ciśnienie. Jak zostawie na noc na ok 80 PSI to rano mam ze 20. Gdy napompuje i pojeżdżę to ciśnienie powoli traci i wybija uszczelkę jak korek od szampana. Co to może być? Czy coś może być niedokręcone? Rower marki Cube - a więc wiadomo typowa niemiecka fuszerka, jakość skręcenia kiepska. Pozdrawiam
Piter- Opublikowano 9 Lipca 2021 Opublikowano 9 Lipca 2021 Oddaj amortyzator do sklepu gdzie go kupiłeś Powietrze wydostaje się z komory powietrznej i przechodzi do dolnych lag dlatego wybija ci uszczelkę kurzową Może być że jest nieszczelny dół amortyzatora
leszek_r Opublikowano 9 Lipca 2021 Autor Opublikowano 9 Lipca 2021 (edytowane) Wpiszcie na forum jakiś druciarski sposób naprawy tego problemu typu napchać tam masła, żeby serwis wiedział co zrobić jak im go odeśle na reklamacji. Ja mogę tylko tyle napisać że w POLSKIM rowerze Kross nie było takich problemów!!!! Edytowane 9 Lipca 2021 przez leszek_r
Piter- Opublikowano 9 Lipca 2021 Opublikowano 9 Lipca 2021 Czy rower z Polski czy z USA to bez znaczeniaLiczy się amortyzatorJak chcesz możesz go rozpołowić i nadmuchać powietrza zobaczysz gdzie ci ucieka
leszek_r Opublikowano 9 Lipca 2021 Autor Opublikowano 9 Lipca 2021 Właśnie nie mogę bo mam srwarancję.
Piter- Opublikowano 9 Lipca 2021 Opublikowano 9 Lipca 2021 RockShox pozwala na serwis amortyzatora we własnym zakresie Jak nie chcesz go rozbierać oddaj rower na serwis Jak by to był mój rower już bym go rozebrał Czas serwisu takiego amortyzatora to jakieś 1,5 h (mowa o pełnym serwisie )
vdcmike Opublikowano 9 Lipca 2021 Opublikowano 9 Lipca 2021 Jeśli to kwestia oringów to można się bawić ale jesli jest jakaś niedoróbka/wada shaftu tudzież sealhead'a to szkoda rąk brudzić jeśli na gw/rękojmi.
leszek_r Opublikowano 9 Lipca 2021 Autor Opublikowano 9 Lipca 2021 (edytowane) 15 godzin temu, Piter- napisał: RockShox pozwala na serwis amortyzatora we własnym zakresie Możesz podesłać mi skąd takie info? I czy można grzebać również w rowerze który jest na gwarancji? BTW. Dalej wchodźmy do Unii itp. to niedługo chleb i bułki będziemy sprowadzać z niemiec. Wódka już mało która Polska... Edytowane 10 Lipca 2021 przez leszek_r
Rekomendowane odpowiedzi