Fili Opublikowano 8 Lipca 2021 Opublikowano 8 Lipca 2021 Witam wszystkich, czy można mieć cały czas włączone sprzęgło w przerzutce? Pozdrawiam
kuchar222 Opublikowano 8 Lipca 2021 Opublikowano 8 Lipca 2021 Nawet trzeba Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1
Kkaaeell Opublikowano 8 Lipca 2021 Opublikowano 8 Lipca 2021 Sprzegielko w przezutkach Shimano dajesz na off tylko jak ściągasz koło. 2
leejoonidas Opublikowano 8 Lipca 2021 Opublikowano 8 Lipca 2021 A gdy już dasz sprzęgiełko na off i gdy będziesz ściągał koło to spójrz na kółka przerzutki być może zauważysz że jakoś szybko się zużywają, w Twoim poprzednim rowerze przerzutka pewnie nie miała sprzęgła i kółka w przerzutce były jakby trwalsze, po ściągnięciu koła przyjrzyj się kasecie być może dostrzeżesz wyłamany ząbek w jednej z koronek, ale to nic przecież tak fajnie i głośno strzela łańcuch gdy pod dużym obciążeniem szybko zmieniasz biegi. Czy jadąc po gładkim i równym asfalcie sprzęgło powinno być też załączone? 1
Zigfir Opublikowano 8 Lipca 2021 Opublikowano 8 Lipca 2021 33 minuty temu, leejoonidas napisał: A gdy już dasz sprzęgiełko na off i gdy będziesz ściągał koło to spójrz na kółka przerzutki być może zauważysz że jakoś szybko się zużywają, w Twoim poprzednim rowerze przerzutka pewnie nie miała sprzęgła i kółka w przerzutce były jakby trwalsze, po ściągnięciu koła przyjrzyj się kasecie być może dostrzeżesz wyłamany ząbek w jednej z koronek, ale to nic przecież tak fajnie i głośno strzela łańcuch gdy pod dużym obciążeniem szybko zmieniasz biegi. Czy jadąc po gładkim i równym asfalcie sprzęgło powinno być też załączone? Akurat takich przypadłości u siebie nie dostrzegłem, ale z kołami typowo szosowymi sprzęgło wyłączam. Na gravelowych włączam, bo częściej po dziurach wtedy śmigam. Jakoś mi się wydaje, że z włączony ciężej ten napęd pracuje. Minimalnie, ale jednak może nawet nie tyle jet to bezpośrednio odczuwalne, co widoczne po czasach odcinków. 1
Bąbel Opublikowano 9 Lipca 2021 Opublikowano 9 Lipca 2021 Jak ktoś ma ochote to przeciez może sobie nawet regulować "moc" sprzegła, śrubką. Ja mam zawsze włączone sprzegło, (rower enduro) bo zdarzało mi się że zapomniałem włączyć w ostrym terenie. 1
Rekomendowane odpowiedzi