BnkPL Opublikowano 4 Lipca 2021 Opublikowano 4 Lipca 2021 Witam planuje złożyć kolo na obręczy dartmoor cruiser 27.5 i kompletnie nie wiem jaka piaste wybrać, musi być na os 9mm QR, ładnie brzmieć i nie kosztować miliony monet. Jestem dość ciężki ponad 100 kg, koło używane będzie w lekkim terenie jakieś Leśnie ścieżki szybkie zakręty male dropy ogólnie lekkie enduro. Z góry dzięki za pomoc ! Pozdrawiam:)
w0jta5 Opublikowano 5 Lipca 2021 Opublikowano 5 Lipca 2021 Miałem i jak jesteś ciężki i chcesz coś poskakać to nie kupuj Cruisera. 1
BnkPL Opublikowano 5 Lipca 2021 Autor Opublikowano 5 Lipca 2021 Myślałem ze to solidna obręcz. Więc co lepszego mogę kupić? Jakieś propozycje ?
w0jta5 Opublikowano 6 Lipca 2021 Opublikowano 6 Lipca 2021 Osobiście złożyłem koło na DT E532Z Darta Thunder lub tansze Tomcat. Ps. Cruiser na przodzie jest nadal i z wkładką spisuje się ok, ale na przodzie.
BnkPL Opublikowano 6 Lipca 2021 Autor Opublikowano 6 Lipca 2021 Chyba jednak odpuszczedo tego dartmoora całkiem bo zagłębiając się w temat nie ma zbyt dobrych opini. A na jakiej piascie złożyłeś kolo ? I jeżeli mogę zapytać to ile ważysz ?
w0jta5 Opublikowano 7 Lipca 2021 Opublikowano 7 Lipca 2021 Ważę 88 kg netto. Piasta Novatec D462SB 32H 142x12, szprychy DT Competition i mosiężne nyple.
Rekomendowane odpowiedzi