OgryS Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Witam wszystkich. W przyszłości planuje zakup szosówki. Co sądzicie o rowerach btwin. https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-ultra-920-af-id_8331274.html Wydaje mi się, że ten rower ma super stosunek ceny do jakości ramy i osprzętu. Pozdrawiam.
Papynsky Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Nie miałem styczności z tą marką, ale sporo dało się słyszeć w internecie, że rowery mają całkiem dobre. Ten z linku, który podałeś wydaje się na prawdę ciekawa propozycja. Dobry osprzęt w dość niskiej cenie i do tego wszystko nowe. Możesz też poszukać różnych ogłoszeń np. Rowerów powystawowych, też można znaleźć coś ciekawego.
KrisEr Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Znajomy posiada taki i ma bardzo pozytywne odczucia. Stosunek cena/jakość bardzo dobry Raczej nie znajdziesz innego nowego roweru w tej cenie na Ultegrze i sprawdzonych kołach Mavica...
Pociag Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Jeżeli rower dostępny będzie od ręki to super sprawa, jeżeli będzie sprowadzany z odległej galaktyki gorzej. Chciałem kupić Tribana 500 z Decathlona, zamówiłem, miał przyjść w ciągu 3 dni, po blisko dwóch tygodniach kierownik działu rowerowego w moim sklepie dalej nei wiedział co się dzieje z moim zamówieniem. Dla wyjaśnienia, nie jest to antyreklama sklepu, a opis mojej sytuacji, nie zraziło mnie to do zakupów w tym sklepie, ale kupuje tylko to co widzę, nie zamawiam
Przemcio Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Zależy jaki rozmiar. Jak od xl i więcej to w cenie Tribana idzie wyrwać teraz Canyona Endurace-a.
radekwu Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 Ja kupiłem Tribana 520 jakieś 2 m-ce temu. Z roweru jestem zadowolony. To mój pierwszy rower szosowy. Doskonale zdaję sobie sprawę, z jego słabych stron. Jednak za 2400 ciężko kupić coś lepszego. Na pierwszą szosę jest ok. . Że nie wspomnę o takich drobiazgach jak dożywotnia gwarancja na ramę, mostek , sztycę. Wprawdzie tylko dla pierwszego właściciela ale zawsze. Co do zamawiania. Znalazłem rower w swoim rozmiarze w innym sklepie. Zadzwoniłem tam i rower w po 4 dniach był do odebrania w sklepie, który wskazałem. Czyli wszystko zależy od ludzi.
Karol Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 Godzinę temu, radekwu napisał: Że nie wspomnę o takich drobiazgach jak dożywotnia gwarancja na ramę, mostek , sztycę. Wprawdzie tylko dla pierwszego właściciela ale zawsze. Ja kupiłem rower przed wakacjami i dostałem pisemną gwarancję wraz z informacją, że w przypadku odsprzedaży roweru dożywotnia gwarancja przechodzi na kolejnego właściciela. Z roweru jestem b. zadowolony, niemniej przytrafiła mi się niefajna sytuacja, którą opisałem na konkurencyjnym forum: http://szosa.org/topic/22383-dętka-wystrzeliła/ Zwróć uwagę na te tasiemki, a najlepiej wymień w obu kołach - wydatek kilku złotych, a może zaradzić poważniejszym problemom.
radekwu Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 19 godzin temu, Karol napisał: Ja kupiłem rower przed wakacjami i dostałem pisemną gwarancję wraz z informacją, że w przypadku odsprzedaży roweru dożywotnia gwarancja przechodzi na kolejnego właściciela. Z roweru jestem b. zadowolony, niemniej przytrafiła mi się niefajna sytuacja, którą opisałem na konkurencyjnym forum: http://szosa.org/topic/22383-dętka-wystrzeliła/ Zwróć uwagę na te tasiemki, a najlepiej wymień w obu kołach - wydatek kilku złotych, a może zaradzić poważniejszym problemom. Hmm. Sporo to wyjaśnia. Miałem taką samą przygodę. Na szczęście zdarzyło się to tuż po wycieczce. No to wymieniam.
Ireneusz Maśliński Opublikowano 10 Września 2017 Opublikowano 10 Września 2017 Miałem ten sam problem z taśmą w kołach DT Swiss 24R czyli zdarzają się buble nawet za większe pieniądze. Taśma była za wąska i się przesunęła. Co do marki B'twin to mam też Tribana 520, bardzo dobry rower, założyłem mu opony 35C (wchodzą) i teraz robi za gravel. To on mnie zaraził jazdą szosówką. Dobrze się spisuje w tej roli, bo jak na gravel to jest całkiem lekki. Przydałyby się tylko lepsze hamulce. Myślę o założeniu jakichś dual pivot, bo są znacznie skuteczniejsze.
Rekomendowane odpowiedzi