MrLuke Opublikowano 4 Lipca 2021 Opublikowano 4 Lipca 2021 (edytowane) Próbowałem regulować przednią przerzutkę bo na małej zębatce z tyłu i blacie z przodu łańcuch ociera delikatnie o przerzutkę (o zewnętrzna prowadnicę). Ale poluzowanie śruby ograniczającej nic nie daję bo nawet ręką nie mogę ruszyć przerzutki na zewnątrz, wygląda to jak by było to już maksymalne wychylenie na zewnątrz. Mocowanie to direct mount czy można coś z tym zrobić bo chyba regulacja wysokości nic nie da jest około 4-5mm nad blatem i jest w miarę równolegle. Nigdy wcześniej nie miałem takiej sytuacji, żeby już dalej przerzutka nie mogła się wychylić/ naciągnąć, wystarczało naciągniecie linki i poluzowanie śruby ograniczającej a tu kilka obrotów i przerzutka i tak zblokowana dalej już nie idzie. Uprzedzając wiem co to trymowanie. Edytowane 11 Lipca 2021 przez MrLuke
Administrator SzajBajk Opublikowano 8 Lipca 2021 Administrator Opublikowano 8 Lipca 2021 Nieścisłość w Twoim pytaniu: - mała zębatka z przodu i z tyłu, - ocieranie o zewnętrzną blachę łyżki, - w takim wypadku chcesz DOKRĘCIĆ śrubę ograniczającą, a nie luzować ją. Coś tu źle opisałeś...
MrLuke Opublikowano 11 Lipca 2021 Autor Opublikowano 11 Lipca 2021 Przecież napisałem, że na blacie czyli duża zębatka z przodu i najmniejsza z tyłu (najcięższe/szybsze przełożenie) nawet ręką dalej nie mogę ruszyć przerzutki nawet jak odkręcę śrubę ograniczającą
Rekomendowane odpowiedzi