Patyn Opublikowano 4 Lipca 2021 Opublikowano 4 Lipca 2021 Hej. Wiem że rama jest na mnie zbyt duża ale znalazłem fajna okazje na road+ Ja mam 185 wzrostu Rower to Trek Domane ale jest w rozmiarze 62(według Treka od 189) Co myślicie brać skrócić mostek i śmigać? Czy odpuścić temat. Rower ma być bardziej na złe warunki pogodowe Normalnie śmigam na emondzie Rozmiar 58
Bury Opublikowano 5 Lipca 2021 Opublikowano 5 Lipca 2021 Szosówkę kupujesz zgodną z rozmiarem. Żadna zmiana mostka nie pomoże. Jak rower za mały, to po wydłużeniu mostka masz kierownicę nisko i daleko, przy czym rower jest krótszy od osi do osi i jest niewygodny, chciałbyś siedzieć nad tylnym kołem żeby było jak należy ale tam nie sięga siodełko. A za duży to kierownica po przybliżeniu i tak będzie wysoko wzglęndem sztycy a rower długi, nawet sobie tego nie wyobrażam, wiem że zsiadłem z roweru o numer większego po kilku sekundach.
Patyn Opublikowano 8 Lipca 2021 Autor Opublikowano 8 Lipca 2021 W dniu 5.07.2021 o 23:32, Bury napisał: Szosówkę kupujesz zgodną z rozmiarem. Żadna zmiana mostka nie pomoże. Jak rower za mały, to po wydłużeniu mostka masz kierownicę nisko i daleko, przy czym rower jest krótszy od osi do osi i jest niewygodny, chciałbyś siedzieć nad tylnym kołem żeby było jak należy ale tam nie sięga siodełko. A za duży to kierownica po przybliżeniu i tak będzie wysoko wzglęndem sztycy a rower długi, nawet sobie tego nie wyobrażam, wiem że zsiadłem z roweru o numer większego po kilku sekundach. Kupiłem. Nawet jak bym jednak miał nie jeździć to i tak sprzedam z zyskiem ;). Jak na razie jednak zostaje. Zrobiona już trasa 50km dzisiaj 100km I jak na razie duuuzo wygodniej niż emondke. Jeszcze jeden test na 200 I wtedy zobaczymy czy sprzedaje czy zostaje...
Bury Opublikowano 8 Lipca 2021 Opublikowano 8 Lipca 2021 4 godziny temu, Patyn napisał: Kupiłem. Nawet jak bym jednak miał nie jeździć to i tak sprzedam z zyskiem ;). Jak na razie jednak zostaje. Zrobiona już trasa 50km dzisiaj 100km I jak na razie duuuzo wygodniej niż emondke. Jeszcze jeden test na 200 I wtedy zobaczymy czy sprzedaje czy zostaje... Czy to nie efekt: jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma 😉
Patyn Opublikowano 13 Lipca 2021 Autor Opublikowano 13 Lipca 2021 (edytowane) Możliwe. Ale może to też dlatego że mam spory przekrok bo 89,5cm Jak się będzie źle jeździć najwyżej znajdzie nowego wlasciciela;) Edytowane 13 Lipca 2021 przez Patyn
kuchar222 Opublikowano 13 Lipca 2021 Opublikowano 13 Lipca 2021 Jak większy przekrok niż inni o podobnym wzroście to chyba rama powinna być mniejsza, a nie większa. Przecież im dłuższe nogi to odsuwasz się od kierownicy. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi