Skocz do zawartości

Rower do max 7000 zł

Cesemess

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Część,

Poszukuje roweru do max 7 tyś. głównie będę jeździł po lasach i w mieście, za dzieciaka dużo skakałem na rowerze i chciałbym do tego wrócić :D

Chciałbym żeby to był już full i zastanawiałem się nad dwoma modelami.

https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-all-mountain-am-100s-29/_/R-p-309661?mc=8586941

oraz

Dartmoor Bluebird Evo 29

Co sądzicie o tych dwóch modelach, a może jakieś inne propozycje do 7 tyś?  

Opublikowano

Do 7 tysi jest mega ograniczony wybór. Kup to co jest dostępne i zacznij jeździć.

Opublikowano

Polecam Marin Rift Zone 1-fajna baza pod dalszą rozbudowę

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

• Lubię to! 1
Opublikowano

A jeśli chodzi o osprzęt to który jest lepszy?

Opublikowano (edytowane)

Zależy co chcesz robić. Jak też do bike parków (a pewnie będziesz chciał się wybrać kiedyś np. do Szczyrku) to na pewno nie ten z Decatlonu. Bluebird EVO mega spoko ale hamulce do wymiany i nie wiem jak te X-fusiony. Suntoury to był dramat, może te są nieco lepsze.  

Kupując jakikolwiek rower do 7 koła musisz mieć na uwadze ew. wymianę opon, hamulców w pierwszej kolejności, a później przedniego amortyzatora. Tak więc .. pytanie czy nie lepiej dołożyć i kupić coś lepszego ? Ja żałowałem, że nie dołożyłem bo i tak musiałem dołożyć czy tego chciałem czy nie. 

Edytowane przez arturchory
Opublikowano

A ile musiałbym dołożyć do takiego już spoko? Bo nie ukrywam że ten budżet 7k jest już sporo naciągnięty. 

Opublikowano

Jeżeli jest naciągnięty to lepiej kup jakiegoś sztywniaka bo wydatek na sam rower to nie wszystko. Serwisy amortyzacji, roweru, wyjazdy, jakieś ochraniacze kask i robi się prawie drugie tyle😅

Opublikowano

Na resztę mam osobny budżet :D A do 8k znalazło by sie coś zauważalnie lepszego? 

Opublikowano

Celował bym w jakaś używkę z olx która mogę obejrzeć przed kupnem.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kkaaeell napisał:

Celował bym w jakaś używkę z olx która mogę obejrzeć przed kupnem.

W grę wchodzi tylko nówka, dzisiaj jadę obejrzeć tego bluebirda i pewnie jego kupie 

Opublikowano (edytowane)

https://www.olx.pl/d/oferta/rower-full-dartmoor-bluebird-evo-2020-enduro-trial-roz-l-CID767-IDKo6FS.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=3

Obczaj to. Roczny od razu z wymienionymi hamulcami na Magury MT5, opony. Tylko przy używkach to wiadomo trzeba uważać szczególnie przy sprawdzaniu amortyzatorów. Należy sprawdzić wszystkie graniczne ustawienia amortyzatora i czy amortyzator prawidłowo reaguję na zmiany położenia pokręteł + ew. pęknięcia na ramie. Reszta to tam już małe pieniądze przy ew. wymianie. 

Nie znam się na X-fusionach i nie wiem jakie są problemy z nimi, ale zanim się napalisz to bym poczytał o tym amorku. 

Edytowane przez arturchory