seba8121 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Witam, znalazłem jeden podobny temat sprzed kilku lat, ale nie do końca rozwiązał moje wątpliwości. A więc stałem się posiadaczem nowego roweru, w serwisie został zalany mlekiem. Zrobiłem dopiero na tym 250km, na jednej oponie widzę delikatny nalot mleka na zewnątrz więc pewnie jakaś dziurka się zalepila. Wybieram się na maraton i nie wiem czy brać ze sobą dętkę. Głównym problemem wydaje mi się zaworek który będzie trzeba zdemontować ? Trzeba mieć do tego jakieś narzędzia ? Nigdzie nie widzę żadnych kluczy do tego. Jak go odkręcić gdybym chciał zmienić na dętkę ? Czy przed wyjazdem dolać coś mleka jeśli jest zrobione dopiero 250km ? Ważę 82kg i mam 2bar dużo mało ? Będzie to maraton górski w Jeleśni.
akir19 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Dętka zawsze jak będzie rozcięte to się nie uszczelni. Wystarczą kombinerki do odkręcenia wentyla lub w pałacach nakrętka też powinna dać radę się odkręcić. Bierzesz toolsa dętkę i na opaskach do ramy i ogień Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
seba8121 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Dętkę mam zawsze pod siodełkiem przypiętą na opaski, z kombinerkami nie za bardzo widzi mi się jechać, tym bardziej, że jadę bez plecaka. Łyżki i tools to wiadomo, główny sen z powiek zrzuca mi czy odkrece palcami ten wentyl jak nie będzie powietrza ? Kluczyków specjalnych nie ma do tego ? Znalazłem jakie kluczyk Giant do rdzeni wętla. Edytowane 30 Czerwca 2021 przez seba8121
akir19 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Opublikowano 30 Czerwca 2021 No to popuść w domu wcześniej żeby można było odkręcić jeśli nie masz toolsa ze szczypcami... Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
seba8121 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2021 A myślisz dolać coś mleka przed startem ? Nie wiadomo ile wlali w serwisie, może oszczędnościowo, ile ewentualnie dolać 10-30ml ?
akir19 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Możesz dolać trochę bez większego znaczenia. Mała dziura uszczelni się duża nie lub częściowo. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Gregor Opublikowano 23 Lipca 2021 Opublikowano 23 Lipca 2021 Panowie, przy oklejaniu obręczy taśma tubless zdjąć opaskę z obręczy? Pytam bo już zgłupiałem.
Nemrod Opublikowano 23 Lipca 2021 Opublikowano 23 Lipca 2021 To zależy jak szeroką taśmę masz i jak dobrze opaska dolega. Kiedyś zdejmowałem opaski. Obecne dwa komplety oklejone bez zdejmowania. Opona siedzi wtedy ciaśniej i łatwiej się uszczelnia.
Rekomendowane odpowiedzi