StrusPedziwiatr Opublikowano 25 Czerwca 2021 Opublikowano 25 Czerwca 2021 Poszukuję roweru na leśne ścieżki i docelowo dłuższe wycieczki po bardziej mieszanym terenie (jednak nie po górach). Szukając różnych używek trafiłem na Unibike Expert z 2018r. Wiem że to MTB a nie Cross, ale kusi mnie dobry osprzęt tego roweru. Geometria ramy: https://www.unibike.pl/unibike2018/expert29.html Czy ktoś mi może doradzić czy to dobry rower do 2500zł, szukając używki? Albo polecić coś lepszego? Czy geometria ramy jest bardzo bezkompromisowa i będę się męczył na płaskich leśnych ścieżkach albo asfaltach czy też nie ma to aż tak dużego znaczenia jeśli opony dobiorę odpowiednio do terenu? Czy rozmiar 19" ramy będzie odpowiedni dla osoby 175cm, chociaż wg pomiaru przekroku wychodzi az 84cm? Pozdrawiam!
encel Opublikowano 27 Czerwca 2021 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Mam od 2ch lat, wzrost podobny. Po pierwszej fascynacji zacząłem uważać że jednak w tej geometrii 19 to za dużo, ale 17 mi nie pasowało - za mała. Póki co pomógł mostek w dół - przód przestał się odklejać na podjazdach. Jedyny feler po tym czasie, to losowo upuszczający powietrze amor - czekam na serwis. Jeżdżę praktycznie tylko w lesie i jest ok. Do asfaltu mi nie przypasował, ale nie eksperymentowałem z oponami. Teraz bym szukał pewnie ramy w okolicach 18
StrusPedziwiatr Opublikowano 29 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2021 Dzięki, jednak z tego experta zrezygnowałem. Pozostaje mi teraz jeszcze kwestia czy w ogóle mtb jako cross to dobra opcja, ale to muszę przemyśleć temat by zadać sensowne pytanie (w innym wątku )
Rekomendowane odpowiedzi