Orion Opublikowano 22 Czerwca 2021 Opublikowano 22 Czerwca 2021 Dzień dobry, mam taki problem, chciałem sobie zakupić nowe koło do Krossa Evado 5, ale na ich stronie odnośnie kół do tego roweru pisze tylko: "QR 9MM", a z tym zaciskiem w sprzedaży oferowane są koła 130 mm i 135 mm, jeśli ktoś może wymieniał koła w tym modelu, lub posiada wiedzę jaki rozmiar mam zakupić, to bardzo bym prosił o pomoc, bo to moje koło na którym jeżdżę ledwo już zipie ???
Nemrod Opublikowano 23 Czerwca 2021 Opublikowano 23 Czerwca 2021 Piasty o szerokości 130 mm są stosowane w rowerach szosowych. 135 mm w górskich i często przełajowych. Także łatwo sobie samemu odpiwiedzieć na to pytanie 1
Orion Opublikowano 23 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2021 Dziękuję bardzo za odpowiedź, prawda, dużo jeżdżę, ale nie jestem tzw "sprzętowcem", i dopiero jak coś mi nawala, zaczynam interesować się problemem, i nawet takie rzeczy oczywiste dla fachowców, jak mi to teraz przedstawiłeś, dla mnie są wielką enigmą. Jeszcze raz wielkie dzięki, i już przystępuję do szukania koła !!!
Orion Opublikowano 4 Lipca 2021 Autor Opublikowano 4 Lipca 2021 Koło zamówione, wszystko w porządku, jeszcze raz dzięki za pomoc !!!
Rekomendowane odpowiedzi