Baltazargh Opublikowano 21 Czerwca 2021 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Czołem, w ostatnim czasie zakupiłem dla dziewczyny rower Romet Jolene 1.0. Ogólnie z rowerem jest wszystko ok, tylko posiada manetki obrotowe, które nie są super wygodne w użytkowaniu. Czy istnieje możliwość wymiany manetek Shimano Revoshift na np. SL-M310? Jeżeli nie to jakie inne by pasowały do tego roweru? Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.
m0cna Opublikowano 21 Czerwca 2021 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Jeżeli dobrze widzę, to napęd jest 3 x 7 ? Możesz kupić altusy: Altus SL-M315 7-rzędowa, prawa i SHIMANO Altus SL-M310 albo SL-M315 (na 3 blaty) - lewa. 1
Baltazargh Opublikowano 21 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2021 Dokładnie, napęd jest 3x7, a czy nie będzie problemu z montażem tych manetek do starej kierownicy? (Chodzi mi czy fizycznie wejdą, czy kierownica nie będzie za gruba?)
Fenthin Opublikowano 21 Czerwca 2021 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Muszą wejść. Wszystkie kierownice MTB mają standardowo 22,2mm w miejscu przeznaczonym na montaż manetek czy klamek. 1
m0cna Opublikowano 22 Czerwca 2021 Opublikowano 22 Czerwca 2021 Powinny wejść. Klamki hamulcowe weszły, mają podobne obejmy.
Rekomendowane odpowiedzi