marcelo_o Opublikowano 20 Czerwca 2021 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Cześć. Obecnie posiadam Schwalbe Smart Sam 27,5"x2,1" na nowy komplet opon chciałbym wydać do 300-350zł maks. Odkąd zacząłem trochę "więcej" (tygodniowo nie przekraczam 150km) jeździć na rowerze w wolnym czasie chciałbym zmienić opony na coś szybkiego z małymi oporami na asfalcie. Jeżdżąc trasy do 25-30km na obecnych jest mi ciężko. Na tył planowałem Schwalbe Thunder Burt Na przód: Continental X King lub Race King //czy lepiej może wziąć 2 takie same na tył i przód? Nie znam się kompletnie na rowerach, co wy byście polecali? Widziałem, że opony różnią się tym, że są 1,8/2,1/2,2 które sprawdzą się w 90% do jazdy asfaltowej i w 10% do jazdy polnymi/leśnymi drogami bez błota/bez deszczu/bez gór.
Rebeliant86 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Opublikowano 21 Czerwca 2021 (edytowane) Vittoria Terreno Dry, bardzo fajna opona do MTB na jazdę w większości po twardym. Te opony które wymieniłeś dalej nastawione są w większości na teren. Będą szybkie na asfalcie ale moim zdaniem nie aż tyle od smart sam-ów co byś się spodziewał. Swoją droga nie myślałeś żeby przesiąść się na Gravela albo zupełnie na szosę? To już w ogóle inna historia. 😉 Edytowane 21 Czerwca 2021 przez Rebeliant86
polmaj Opublikowano 21 Czerwca 2021 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Schwalbe thunder burt Taniej cst b fast , kosztują ok 100 zł za sztukę ale też są diabelnie szybkie i lekkie , możesz też spróbować opon gravelowych np ta https://www.olx.pl/oferta/opony-rowerowe-wtb-byway-650-x-47-nowa-gravel-przelaj-mtb-treking-CID767-IDJpDrC.html Używałem wszystkich i wszystkie polecam ,
Rekomendowane odpowiedzi