Skocz do zawartości

korba slx m7100 do kasety 11 rzędowej

Wiktoria_394

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :)
mam drobne pytanie - planuję kupić pomiar mocy do mtb w pająku i w związku z tym czeka mnie zmiana korby na taką, która ma demontowany pająk. Obecnie posiadam slx m7000 w układzie 2x11. Mogę wymienić moją korbę na np. m7100 w identycznym układzie z przodu jak teraz (26-36) oraz tej samej linii łańcucha (48,8 mm). Kłopot w tym, że korba m7100 dedykowana jest do układu 2x12. Na razie kasety nie planuję zmieniać, ponieważ moja jest w dobrym stanie. Stąd moje pytanie czy ktoś już próbował takiego zestawienia korba do 12 rzędów z 11 rzędową kasetą lub ma wiedzę o tym czy to będzie działać czy nie? 

Dzięki za pomoc! 

Opublikowano

Hej, nie wiem czy jesteś na bieżąco ale Garmin wypuścił pedały MTB Rally z miernikiem mocy. Na pewno mało problematyczne w montażu i w każdej chwili można przełożyć na inny rower. Być może to będzie fajna wskazówka i dobra alternatywa dla ww. wymaganych zmian. 

Opublikowano

Ja tak jeździłem 1z11 z korba 7100. Nie było żadnego problemu. Łańcuch 12s

• Lubię to! 1
Opublikowano

@kafarek96 tak, tak wiem że są pedały do MTB ale nie przekonują mnie. Trochę za duża możliwość uszkodzenia na kamieniach itd. ale dzięki za odpowiedź! :)

@Kkaaeell dzięki śliczne za odpowiedź!