Ogen Opublikowano 18 Czerwca 2021 Opublikowano 18 Czerwca 2021 Hej, Czy ktoś był w ostatnich miesiącach na Rchylebach? Chodzi mi głównie o sprawy zawiązane z ograniczeniami przy przekraczaniu granic. Czy spotkał się z np: kontrolą po stronie czeskiej itp. pozdr Prot
Rozwiązanie pecio Opublikowano 19 Czerwca 2021 Rozwiązanie Opublikowano 19 Czerwca 2021 Od samego początku kiedy rozpoczęła się padaczka związaną z korona wirusem regularnie śmigam po Słowacji i parę razy po Czechach i nigdy na rowerze nikt się do mnie nie przyczepił. Gorzej z samochodem od razu mnie trzepali bo na kilometr widać polskie blachy - ale zawsze miałem aktualny test a teraz mam "paszport covidowy" i się tłumaczę tranzytem do Austrii. A rowerem jak już wjechałem na szlaku w górach do Czech i potem śmigałem to absolutnie zero problemów. A teraz to nawet spokojnie legalnie możesz wjechać a dla świętego spokoju to aktualny 7 dni ważny test lub paszport covidowy potwierdzający szczepienie.
Ogen Opublikowano 19 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2021 (edytowane) Dzięki Pecio, dokładnie o to mi chodziło, choć dopiero teraz widzę, że zapomniałem dodać, że własnie o przekraczenie granicy i poruszanie sie samochodem mi chodziło. A jednak musze wyedytowac posta. Wygląda na to, że aktualnie jednak nie powinno być problemów z wjazdem: Od 14 czerwca br. Polska została sklasyfikowana jako kraj bezpieczny pod względem ryzyka zakażenia COVID 19 (kolor zielony), stąd wjazd do Czech od strony Polski odbywa się bez ograniczeń: https://www.mzv.cz/jnp/en/issues_and_press/mfa_statements/x2021_02_05_overview_new_travel_rules_valid_from_5.html pozdr Prot Edytowane 19 Czerwca 2021 przez Ogen
Piter- Opublikowano 19 Czerwca 2021 Opublikowano 19 Czerwca 2021 https://next.gazeta.pl/next/7,173953,27198771,czechy-lagodza-obostrzenia-dla-polakow-wjazd-do-kraju-bez-zadnych.html
Rekomendowane odpowiedzi