jozinzb Opublikowano 13 Czerwca 2021 Opublikowano 13 Czerwca 2021 (edytowane) Cześć, od jakiegoś czasu przeszukuje internet w celu znalezienia dla siebie roweru idealnego żeby był już ze mną na lata. Od kilku lat jeżdżę dość regularnie i wybór w akurat tego typu rowerach jest świadomy. Większość trasa jest po asfalcie lepszym lub gorszym, zdarza się zjeżdżać na drogi gruntowe utwardzone, docelowo będę chciał założyć opony 35c, teraz jeżdżę na takich i jest idealnie. Dystanse to głównie przejażdżki do 50km, ale chcę zacząć robić trochę dłuższe w wolne dni, do 100km. Dlatego też geometria chciałbym żeby była komfortowa. Moje wymiary to 172cm wzrostu, noga 80cm. Najbardziej podoba mi się Giant Revolt, zastanawiam się tylko czy odpowiedni rozmiar dla mnie to S czy M. Obok niego stawiam też Giant Contend AR. Najbardziej chodzi mi o kwestię wyboru rozmiaru ramy. Może macie też swoje typy spełniające moje wymagania. Pozdrawiam Edytowane 13 Czerwca 2021 przez jozinzb Błędy
KonradTrek800 Opublikowano 14 Czerwca 2021 Opublikowano 14 Czerwca 2021 Masz moje wymiary. Zdecydowanie S z rurą TT 540mm. Mostek ma 80mm. Mimo, że krótki to przy kierownicy 420mm będzie ok.
Rekomendowane odpowiedzi