Marcin X-Caliber7 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Witam. Kupiłem rower TREK X-CALIBER 7, z napędem 1x10 (korba 30T). Zastanawiam się nad zmianą korby na deore 36/26. Na co zwrócić uwagę? Czy taka korba wejdzie? Chciałem zastosować blat 34/36T ale otrzymałem informację z treka, że maksymalnie wejdzie blat 32T. Mam możliwość kupić zestaw korba, przerzutka, manetka w bardzo atrakcyjnej cenie, fabryczna korba 30T została by na zapas.
Rozwiązanie Motke Opublikowano 13 Czerwca 2021 Rozwiązanie Opublikowano 13 Czerwca 2021 12 godzin temu, Marcin X-Caliber7 napisał: Chciałem zastosować blat 34/36T ale otrzymałem informację z treka, że maksymalnie wejdzie blat 32T. Ale to przy napędzie 1x. W przypadku 2x duża zębatka jest bardziej oddalona od ramy i pewnie może być większa. 12 godzin temu, Marcin X-Caliber7 napisał: fabryczna korba 30T została by na zapas. A co to za korba? Często korby są uniwersalne i mogą pracować jako 1x lub 2x. To tylko kwestia przykręconych zębatek.
Rekomendowane odpowiedzi