Pablo Rondo Ruut Opublikowano 12 Czerwca 2021 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Cześć. Mam problem ze sterami w Rondo Ruut AL 2020 - oryginalne (zdziwiłem się, że tanie na wiankach) zostały wymienione w serwisie przy okazji poluzowania się ekspandera w rurze sterowej. Niestety zamontowano łożyska maszynowe, które nie zdają egzaminu - pomiędzy widelcem (a precyzyjnie "bieżnią" nabitą na rurę widelca) a ramą istnieje przestrzeń na około 1,5 mm. Przez tę przestrzeń dostaje się po prostu piasek i praktycznie co weekend muszę to rozbierać i czyścić, co mija się z celem. Zabrudzenia sprawiają, że układ kierowniczy "strzela" jak z pistoletu i można odnieść wrażenie, że zaraz dojdzie do pęknięcia jakiegoś elementu. Na serwis w którym wykonano jestem po prostu zły i poszedłem dzisiaj po opinię innego serwisu/mechaników - powiedziano mi, że się nie podejmą doboru sterów do tego roweru. Zasugerowali, bym zwrócił się do producenta z informacją, jakie stery będą do takiej ramy pasować. Problem z tym, że ja już odpowiednio wcześniej z takim pytaniem się zwróciłem, a odpowiedź brzmiała, że parametry IS 42/52 to wszystko, czego potrzebuję, by zamówić odpowiednie stery. Czy ktoś z Was zmieniał w Rondo stery na maszynowe? Czy rzeczywiście parametr 42/52 to wszystko czego potrzebuję? Serio, niezależnie ile mają te stery kosztować, to jestem bardzo zdeterminowany, żeby usunąć tę usterkę, bo odbiera bardzo dużo przyjemności z jazdy. Będę wdzięczny za podzielenie się opinią. Paweł
polmaj Opublikowano 13 Czerwca 2021 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Wydaje mi się że w serwisie w którym montowales stery zostawili stara bieżnie na widelcu stąd te problemy a stery może poszukać u producenta ? https://7anna.pl/pol_m_Octane-One_Stery-1417.html
Rekomendowane odpowiedzi