Aru Opublikowano 9 Czerwca 2021 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Mam krossa soil 1.0 z 2016 i chciałbym wymienić w nim amortyzator tylny jest on od producenta ma on skok 130mm czy mogę założyć skok 140mm lub większy?
Piter- Opublikowano 10 Czerwca 2021 Opublikowano 10 Czerwca 2021 Większy niż 140 to raczej nie bardzo bo rama nie jest przystosowana do większego skoku amortyzatoraJa miałem w soil z przodu 140 mm 1
Aru Opublikowano 10 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2021 Chodzi mi o to że przy mocowaniu amortyzatora jest jakby regulacja? Nwm jak to nazwać niżej zdjęcie. I czy jeśli obrócę to na drugą stronę i założę amortyzator 140mm poprzednio 130mm to czy geometria bardzo się zmieni czy nieznacznie i jaki to może mieć skutek
Piter- Opublikowano 10 Czerwca 2021 Opublikowano 10 Czerwca 2021 To c na zdjęciu to jest regulacja damperaZmieniasz nim zwyczajnie jak by to powiedzieć motorykę działania damperaW instrukcji roweru masz napisane po co to jest i co to daje Ja jeździłem na amorze o skoku 140 i była igła 1
Rekomendowane odpowiedzi