Skocz do zawartości

Linka przerzutki

Niedobór magnezu
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Niedobór magnezu,

Rekomendowane odpowiedzi

Niedobór magnezu
Opublikowano

Siema

Mam linke przerzutki, którą sam uciąłem, bo była za długa. Nie mogw jej przesunąć przez manetke, bo jest rozdwojona na końcu.  Jest jakiś sposób którym mogę to przepchnąć?

Z góry dzięki za pomoc. 

Opublikowano

jeśli końce nie są pokrzywione, to po prostu weż w palce i pokręć w prawo, oddzielone druciki powinny znależć swoje miejsce

jak już za bardzo zamieszałeś, to utnij odstające druciki jak najbliżej linki, czymś bardzo ostrym,

ewentualnie utnij linkę powyżej uszkodzenia, ale wtedy może już być za krótka :P

• Pomógł 1
  • Rozwiązanie
Niedobór magnezu
Opublikowano
1 minutę temu, raven napisał:

jeśli końce nie są pokrzywione, to po prostu weż w palce i pokręć w prawo, oddzielone druciki powinny znależć swoje miejsce

jak już za bardzo zamieszałeś, to utnij odstające druciki jak najbliżej linki, czymś bardzo ostrym,

ewentualnie utnij linkę powyżej uszkodzenia, ale wtedy może już być za krótka :P

Juz po ptakach. Było dobrze, ale jeden drucik się po długości rozplątał a linka była za krótka. Muszę kupić nową i tyle. Dzięki i tak za pomoc. 

Opublikowano (edytowane)

Ostre cążki, którymi będziesz ciął tylko linki to podstawa.

Edytowane przez Danuel
  • Lubię to! 1
Opublikowano
W dniu 5.06.2021 o 22:37, Danuel napisał:

Ostre cążki, którymi będziesz ciął tylko linki to podstawa.

Nie ma sensu się bawić cążkami... Najlepiej od razu zainwestować w obcinaczki i tyle, podstawowe do indywidualnego użytku do 40 zł można kupić w dobrej jakości. 

Opublikowano
2 godziny temu, kafarek96 napisał:

Nie ma sensu się bawić cążkami... Najlepiej od razu zainwestować w obcinaczki i tyle, podstawowe do indywidualnego użytku do 40 zł można kupić w dobrej jakości. 

Potwierdzam, warto, zwłaszcza, że wymiana linek to dość częsta praca serwisowa.

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Nie no może jestem niedouczony, ale jaka jest różnica między cążkami do linek od obcinaczek do linek? :D

roznica.jpg Edytowane przez Danuel
Opublikowano
3 godziny temu, Danuel napisał:

Nie no może jestem niedouczony, ale jaka jest różnica między cążkami do linek od obcinaczek do linek? :D

roznica.jpg

Fajnie że dodałeś cążki "do linek" :) 

cazki.jpg
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Następnym razem utnij po zainstalowaniu linki i jej dokręceniu.

Nieważne czym byle ostre.

• Lubię to! 1