Skocz do zawartości

Rockrider MTB ST 540 S 27,5" - czy ktoś z was go ma?

lancernik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, 
chciałbym powiększyć liczbę rowerów według niezawodnej formuły n+1, obecnie posiadam już rower szosowy na wycieczki 100km+ oraz crossowy do krótszych, mieszanych wycieczek i załatwiania spraw na mieście. 

Obecnie rozglądam się za jakimś MTB, na początek coś żeby zobaczyć czy temat mnie wciągnie. Oczekuje od roweru, aby nie rozpadł się przez ~rok-dwa, aby dał możliwość choćby minimalnie sprawdzenia jak to jest mieć full'a i pośmigania trochę po
-Trasach w lasku wolskim (Kraków)
-Jakiś prostych trasach w Kasina bike park
-Pośmigania po szlakach pieszych w beskidach
-Może i na Babią górę gdzieś wyjechać i zjechać 

Nie chcę jeździć jakoś wyczynowo (Całkowity brak umiejętności jeżeli chodzi o MTB), ani skakać. 

Od hardtail'a odrzuca mnie to, że nie chcę kupować rowera będącego cross'em z większymi kołami :/ W tym modelu mam nadzieję, że dostanę namiastkę full'a do prostych tras, a jeżeli temat mnie wciągnie to już pewnie kupię coś do 10k :D

Z opinii na decathlonie i filmików znalezionych w internecie wygląda całkiem solidnie i odpowiednio do moich potrzeb, również ze sprzedażą w przypadku upgradu nie powinno być problemu. Prosiłbym o opinię kogoś kto może miał styczność z tym rowerem

https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-st-540-s-27-5/_/R-p-301117

Edytowane przez lancernik