Skocz do zawartości

Merida Race 80 warto?

tomeek85

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem tutaj nowy, wiec na samym początku serdecznie wszystkich witam. 
Przymierzam się do zakupu pierwszej szosy, i chciałbym się dowiedzieć czy Merida Race 80 na osprzęcie Claris będzie dobrym wyborem? Wolałbym na początek kupić chyba coś tańszego, chociaż początkowo zakładałem budżet około 5 tys. Ale ta Meride mam okazje kupić po tanioszce za około 1500.  Z góry dziękuje za porady. 

Opublikowano (edytowane)

Jak najbardziej, rower ma ramę lite, w pełni karbonowy widelec i sportową geometrię, przemyślane rozwiązanie przy rozłożeniu masy.
Ma korbę 53 więc, uważam że przy pierwszej zmianie kasety lepiej wybrać opcję 13-26 niż 12-25 a omijać 11-28. Sam miałem w 8rz dużą korbę 53 i w ogóle po zębatki 11 czy 12 nie sięgałem.
Musisz kupić odpowiedni rozmiar do wzrostu!
Musisz zainteresować się pozycją kolarską, to nie rower endurance na którym jeździsz jak na grzbiecie osiołka.

Edytowane przez Bury
Opublikowano (edytowane)
W dniu 31.05.2021 o 06:50, Bury napisał:

Jak najbardziej, rower ma ramę lite, w pełni karbonowy widelec i sportową geometrię, przemyślane rozwiązanie przy rozłożeniu masy.
Ma korbę 53 więc, uważam że przy pierwszej zmianie kasety lepiej wybrać opcję 13-26 niż 12-25 a omijać 11-28. Sam miałem w 8rz dużą korbę 53 i w ogóle po zębatki 11 czy 12 nie sięgałem.
Musisz kupić odpowiedni rozmiar do wzrostu!
Musisz zainteresować się pozycją kolarską, to nie rower endurance na którym jeździsz jak na grzbiecie osiołka.

Dziekuje Ci za wyczerpująca odpowiedz oraz rady. Rower zakupiony jeśli się wkręcę w szosę to za rok lub dwa kupię porządna szosę na karbonie. 

Edytowane przez tomeek85