ploms Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Cześ chciałbym wam pokazać moja przerąbkę hamulca Shimano BR-M355. Głównie chodzi o zmianę ułamek, klamki pochodzą z hamulców Hayes sole. Przekładka polegała na rozwierceniu oryginalnych nitów w klamkach Shimano, w sole klamki są rozkręcane. Klamki z solle sa aluminiowe ale pełne i dodam ze sam byłem zdziwiony ponieważ różnica w wadze jest znaczna. Klamka jest znacznie krótsza i mieści tylko dwa palce! Plusy... +zwiększona sztywność +Precyzja w hamowaniu +mniejsza waga z plusów to chyba wszystko a teraz. Minusy Minusem napewno jest obsługa hamulca i jednocześnie manetki, ponieważ geometria korpusu hamulca nie jest przeznaczona do tych kłamek co powoduje iż ciężko wcisnąć palec do manetki podczas hamowania. Osobiście jeżdżę z ta modyfikacja około 2miesiące... Dodam tylko ze przyzwyczaiłem sie juz do tego i nie mam potrzeby hamowania i zrzucania przełożeń Hayes sole Shimano BR-M355 wiercenie wstępne rozwiercenie Dopasowanie do korpusu Efekt poEfekt przed Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez ploms Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Dobra robota. Choć fakt, że klamka z sole ma nieco głębsze gięcie. Ja chcę kupić po prostu klameczki BR-M615 zamiast tych. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi