bnapi Opublikowano 29 Maja 2021 Opublikowano 29 Maja 2021 Prośba o poradę w pewnym temacie. Jestem bowiem posiadaczem Giant Fastroad SL2 2020 ( https://www.giant-bicycles.com/pl/fastroad-sl-2-2020) który to zakupiłem rok temu jako przesiadka z roweru MTB na szybszy rower miejski i charakterystyce bardziej szosowej. Oczywiście posiada FlatBar natomiast w zamyśle miał być rowerem do jazdy w 65% podmiejskie drogi i ścieżki oraz 35% szuter lub ścieżki leśne. Dokonałem pewnych modyfikacji a mianowicie zmieniłem opony na 700x35c Continental (oryginał 32 slik) , pedały na Shimano spd, ale zastanawiam się nad barankiem, może inną korbą? Niestety pojawił się problem z barankiem, iż mam osprzęt Shimano Sora 2/9 z hamulcami Tektro Hydraulika. Z tego co wiem klamko manetki Sora są tylko do tarczówek mechanicznych – nie mam pojęcia czy np. pasowałaby od Tiagra (2/10 ) ale bez jednego biegu. Prośba o pomysły co można zrobić ?
Motke Opublikowano 30 Maja 2021 Opublikowano 30 Maja 2021 21 godzin temu, bnapi napisał: ale zastanawiam się nad barankiem Ale na baranek to chyba rama za duża.
bnapi Opublikowano 30 Maja 2021 Autor Opublikowano 30 Maja 2021 raczej nie bo to ramą szosowa tak na prawdę - bardziej kwestia hamulcow
Jabba Opublikowano 9 Lipca 2021 Opublikowano 9 Lipca 2021 Witam. Mialem ten sam problem z moim fitnesem Merida Speeder. Zmienilem opony ( obecnie conti doublefighter 700x35), potem poszla zmiana osprzętu na bardziej pod górzysty teren (Deore M6000 korba 28x22 i kaseta11-46) do tego manele i klamki. I napiszę ze teraz to jest TO! Rower stricte pode mnie. 😎
Rekomendowane odpowiedzi