kafarek96 Opublikowano 27 Maja 2021 Opublikowano 27 Maja 2021 Hej! Hej, zastanawiam się nad wymiana pancerzy przerzutowych na jagwire elite. Warto iść w ten system? Koszt zakupu tego systemu jest drogi ( ale akceptowalny), około 250zł. Ale jest jeden HACZYK, dobrze widzę że gdy "pogorszy się" praca napędu. Wystarczy wymienić wkład (rurke slick lube) + linkę i gotowe? A aluminiowe łączniki/koraliki zostają? Bo jeśli tak to jest to rewelacyjny system według mnie bo mocno ogranicza koszty eksploatacji. Ktoś korzystał/korzysta, ewentualnie może porównać system jagwire elite, do zwykłych pancerzy lex-sl i linek szlifowanych.
Rozwiązanie pecio Opublikowano 29 Maja 2021 Rozwiązanie Opublikowano 29 Maja 2021 (edytowane) Jak to jest ten sam patent z koralikami co Nokon to zdecydowanie odradzam. Totalna padaczka , którą szybko zdemontujesz. Wygląda efektownie ale o precyzji regulacji i działania napędu zapomnij. Po za tym po złapaniu syfu strasznie trzeszczą a ten syf to i mogą złapać po jednej "nieciekawej" jeździe. Kiedyś cudowałem teraz to śmigam na pancerzach Shimano SP-41 i na polimerowej lince także tego producenta. Wolę co jakiś czas wymienić generalnie u mnie to raz na rok i mieć święty spokój. PS. A za 250 zł to kupisz tyle pancerza i linek o których pisałem ,że praktycznie na kilka lat tobie wystarczy pod warunkiem ,że masz dobrze uszczelniony system i w jednym kawałku. Edytowane 29 Maja 2021 przez pecio
kafarek96 Opublikowano 29 Maja 2021 Autor Opublikowano 29 Maja 2021 @pecio niestety nie mam jednego kawałka bo mam treka emonde i jest dzielony, aczkolwiek mam końcówki z długimi noskami i pancerze lex-sl wiec podobnie co sp-41. Dzięki potwierdzenie moich domysłów. Zostaje przy dobrym sprawdzonym sposobie. Ogólnie i tak wymieniam co sezon bo to jest 1h roboty, chyba ze sie człowiek zacznie bawić z czyszczeniem napędu i zębatkami co prawie tez jest wykonywane. Sprzęt musi działać tak jak wyjechał z salonu 😄
Rekomendowane odpowiedzi