Matthew Opublikowano 26 Maja 2021 Opublikowano 26 Maja 2021 Witam. Wiem, że ile użytkowników tyle propozycji opon, ale chciałbym się dowiedzieć jakie polecacie. Mój typ jazdy to 70% twarde drogi (asfalt itp.), 30% lasy. Rower MTB XC. Potrzebuję opon 29 cali i szerokość maksymalna to 2.25. Rozglądam się za oponami marki Maxxis, Schwalbe, Continental. Z góry, dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam!
Rebeliant86 Opublikowano 26 Maja 2021 Opublikowano 26 Maja 2021 Vittoria Terreno g2.0 - nie będę specjalnie się rozpisywać, miałem i sprawdzą się do tego czego potrzebujesz. 1
kafarek96 Opublikowano 27 Maja 2021 Opublikowano 27 Maja 2021 (edytowane) Zapomniałeś o budżecie. Ja Cię może zaskoczę (albo i nie). Ja polecam osobiście CST Jack Rabbit II 29x2.25" , najeździłem się na rocket ron, ray,ralph, maxxis ikon. I wg mnie rabbity to rewelacyjna oponka no i cena... Razem kosmos Edytowane 27 Maja 2021 przez kafarek96 1
Maksiu79 Opublikowano 27 Maja 2021 Opublikowano 27 Maja 2021 (edytowane) Jeśli chodzi o opony do XC, to ja mam fabrycznie założone opony Maxxis Rekon Race 29 x 2.25, zwijane ze wzmocnieniem EXO. Jeżdżę na nich od października zeszłego roku. Od początku są zalane mlekiem. Jak dla mnie mają z pewnością małe opory toczenia, a jeśli chodzi o przyczepność to też jak dotąd mi jej nie brakło. Z pewnością na większym błocie bieżnik będzie za mało agresywny ale na lekko wilgotne warunki też są ok. Chyba, że te 30% po lasach to tylko jakiejś ubite ścieżki, wtedy szukaj może opon semi-slick żeby maksymalnie ograniczyć opory na asfalcie, czyli coś takiego jak napisał @Rebeliant86 Edytowane 27 Maja 2021 przez Maksiu79 1
Rekomendowane odpowiedzi