fc105 Opublikowano 25 Maja 2021 Opublikowano 25 Maja 2021 Cześć, myślę nad tym, aby kupić wioślarza i rowerek spinningowy ze względu na spore koszty trenażerów. Czy posiadacie może wyżej wymienione dwa sprzęty? Czytałem, że wioślarz potrafi nieźle dać w kość i, co najważniejsze, znacznie wpłynąć na to, jak czujemy się na rowerze. Spinning potrzebny mi po to, aby w wolnej chwili wsiąść i pojeździć 15-30 minut albo pokręcić przy jakimś serialu czy filmie. Miałem trenażer i te, które nie są wpinane bezpośrednio do roweru, bez koła, nie są dla mnie. Te, które mnie interesują, są niestety nieco drogie. Poza tym, nie kręci mnie wizja noszenia roweru z garażu na piętro, a w domu nie mam go gdzie trzymać. Musiałbym mieć chyba drugi rower, który byłby na stałe wpięty, żeby nie zrezygnować z jazdy :). Wracając do tematu, czy warto kupić wioślarza i spinning za powiedzmy łącznie 2k?
fc105 Opublikowano 25 Maja 2021 Autor Opublikowano 25 Maja 2021 (edytowane) 42 minuty temu, Danuel napisał: Na wiosnę? Po co ci te graty w domu? a czasem tak wieje, że żyć się nie chce, a chciałbym poćwiczyć i się wzmocnić. Niebawem będę też budował siłownię i mam już część sprzętu. Edytowane 25 Maja 2021 przez fc105
korea83 Opublikowano 25 Maja 2021 Opublikowano 25 Maja 2021 Miałem wioślarza i potwierdzam, taki sprzęt potrafi dosłownie zniszczyć człowieka Przy średnim obciążeniu i wysokiej intensywności można się baaardzo zmęczyć, ale można też dać wysoki opór i doprowadzić mięśnie do stanu, że człowiek ma ochotę wyć i nie jest w stanie wstać Urządzenie bardzo fajne, ale ma jedną bardzo dużą wadę, zajmuje dużo miejsca. Tylko z tego powodu sprzedałem.
fc105 Opublikowano 25 Maja 2021 Autor Opublikowano 25 Maja 2021 A jakiego miałeś? Miejsce dla takich rzeczy nie jest u mnie problemem.
korea83 Opublikowano 26 Maja 2021 Opublikowano 26 Maja 2021 Nie jestem pewien czy to cała nazwa modelu, ale chyba był to Kettler Coach M. Nie był to w każdym razie jakiś topowy model za ciężkie pieniądze.
fc105 Opublikowano 26 Maja 2021 Autor Opublikowano 26 Maja 2021 Pokazuje, że kosztuje ok. 2k, no szkoda, bo szukam czegoś do 1k
korea83 Opublikowano 26 Maja 2021 Opublikowano 26 Maja 2021 Wydaje mi się, że warto szukać sprzętu używanego bo wtedy można uniknąć zakupu najtańszego modelu danego producenta. Im model tańszy tym oczywiście więcej kompromisów co przekłada się na komfort użytkowania. Gdy kupowałem wioślarza to kosztował wtedy zdaje się coś koło 3,5tys, a sprzedałem za 1,2tys...bo chciałem się już tego klamota pozbyć z mieszkania Tak to działa, ludzie chcą sprzedać żeby się tego pozbyć bo nie używają, a zawadza jednak mocno. Wydaje mi się, że można w ten sposób kupić dobry, mało używany sprzęt.
Rekomendowane odpowiedzi