Łukasz 22 Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 Witam wszystkich... Posiadam rower Gazelle easy glider. Z racji że bateria już dość leciwa i kiepsko z nią,chciał bym ją wymienić tylko na mocniejszą. Obecną bateria to NKY203B02. Pomierzyłem i myślę że uda mi się w to wcisnąć pakiet 10s4p. Moje pytanie.. Nic się nie uszkodzi nie spali jak wloze baterie o większym napięciu? Jak z prędkością max? Będę musiał zamontować jakiś osobny wskaźnik naładowania baterii? Z góry dziękuję za odpowiedzi
darek.s Opublikowano 23 Listopada 2021 Opublikowano 23 Listopada 2021 (edytowane) Co prawda mineło już troche czasu ale odpowiem. Tak sie składa, ze robiłem regeneracje podobnej baterii 24V gdzie dałem pakiet 7s4P. Pakiet robiłem sam do tego odpowiedni BMS i przeróbka ładowarki. ta bateria juz była kiedys naprawiana za niemała kwotę ok. 700 i firma , która to robiła załozyła 20 ogniw NiMh. I zasieg to było zaledwie kilka kilometrów. Jak je mierzyłem ( co prawda po roku nieużywania) miały Rwe = 200mOm co dajena dwudziestu 4 omy! Na pakiecie Li-Ion rower dostał zupełnie nowe życie. Edytowane 23 Listopada 2021 przez darek.s
Rekomendowane odpowiedzi