Skocz do zawartości

Buty Shimano SH-XC300M symbol szerokich

Fr00zo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chcę kupić pierwsze buty SPD. Wybór padł na Shimano SH-XC300M. Zamówiłem przez Internet rozmiar 45. Wszystko ładnie i pięknie ale okazało się, że buty są zbyt ciasne i gniotą mi okolicę palców. Odwiedziłem stronę producenta, okazuje się, że w ofercie są dwa typy tego obuwia: standardowe i poszerzone. No i tak zaczęła się moja przygoda po sklepach w okolicy. Niektórzy mają na stronie informację, że sprzedają buty w wersji poszerzonej, jednakże w praktyce okazuje się, że szczególnej różnicy nie czuję. Mało tego, okazuje się, że symbol tych butów jest dokładnie taki sam. Czy ktoś wie jaki symbol mają buty poszerzone? 

A może buty na rower powinny takie być?

Czy podczas stania na butach na powierzchni płaskiej powinienem odczuwać ciasnotę w okolicach palców?

Czy takie buty po jakimś czasie się wyrobią?

Poniżej dodaję zdjęcie symbolu butów w wersji standardowej. 

PXL_20210520_142615751.jpg
Opublikowano

Dobra, to tak. Po kilku przymiarkach butów Shimano SH-XC300M zrezygnowałem z zakupów tych butów. Każde były ciasne w śródstopiu. Mierzyłem w sklepie buty Scotta, były lepsze od Shimano ale to jeszcze nie było to. Kosztowały chyba coś koło 600zł. Czyli ok. 200zł. więcej od Shimano. Gdyby kosztowały 400zł. chyba bym się skusił. Przymierzyłem buty Bontrager Foray i szczena mi opadła, mega wygodne. Ostatecznie kupiłem je za 600zł.