Teod Opublikowano 19 Maja 2021 Opublikowano 19 Maja 2021 (edytowane) Witam! Jestem tu zupełnie nowy. Od dawna myślałem o pierwszej szosie i przy okazji zakupu ebika dla rodziny stałem się posiadaczem tej o to szosy. Czy to był rozsądny, przemyślany wybór? Raczej serca Ale gdyby nie ten zakup pewnie zwlekał bym nadal... Z tego co wyczytałem Sirocco to holenderska manufaktura która wytwarza rowery pod klienta. Postanowiłem napisać do firmy email z zapytaniem co do mojego roweru ale nie otrzymałem odpowiedzi a szkoda. Jestem bardzo ciekaw historii marki i mojego egzemplarza. Może ktoś tu na forum uchyli mi tajemnicy. Rower zakupiłem w stanie przesmarowania Ktoś definitywnie nadużywał oleju bez czyszczenia podzespołów. Rama full carbon, grupa Shimano Ultegra 6600 i koła Mavic Numer seryjny zawiera wydzielony numer 13 co sugeruje mi rok produkcji. Aktualnie wymieniam: -pośrednią tarcze korby 39T -łańcuch Shimano CN6701 -łożysko sterów -kółka przerzutki na BBB z łożyskami maszynowymi -linki, pancerze, końcówki - Jagwire -pedały Shimano RS500 -mostek Rithey WCS Axis Matrix Carbon 100mm Aktualna specyfikacja: Rama: Sirocco Carbon Koła: Mavic Aksium Opony: Shwalbe Lugano 23-622 Kierownica: Prorace 6061 Aluminium Carbon Manetki: Shimano Ultregra ST6600 Hamulce: Shimano BR-6600 Klocki: Shimano Ultegra Pedały: Look PP247 Korba: Shimano FC-6600/6603 *SG-X 52-D *39-D *SG-X 30-D Ramiona: Shimano FC-6600/6603 Siedzenie: BBB Sztyca: Ritchey Carbon Owijka: ? Przerzutka przód: Shimano Ultegra Przerzutka tył: Shimano Ultegra RD 6600 Stery: Cane Creek ISLT Edytowane 19 Maja 2021 przez Teod
Teod Opublikowano 25 Maja 2021 Autor Opublikowano 25 Maja 2021 Z racji kiepskiej kondycji chromu na klamkach postanowiłem je wyszlifować i spolerować. Papiery 180,220 ; papiery wodne 340, 400, 600 i 1000. Polerka filc na wiertarkę. Całość po renowacji poszło do myjki ultradźwiękowej by wypłukać stary smar z piachem 1
Rekomendowane odpowiedzi