schapiro Opublikowano 19 Maja 2021 Opublikowano 19 Maja 2021 Czołem, zaczynam sie zastanawiać na zakupem nowych gaci, do tej pory zawsze jeźxilem w szelkach ale... Lubie jednak jak spodenki mają kieszenie. Na dwójke w krzaki w szelkach też średnio wyskoczyć no i zacząłem się zastanawiać czy nie kupić spodenek bez szelek, np jakąś endurę czy coś z podobnej dobrej półki. No ale obawy są. Szelki jednak nie są po nic. Macie doświadczenie z długimi, wielogodzinnymi jazdami w bezszelkowych gaciach? Jak jest z komfortem?
m-peter Opublikowano 19 Maja 2021 Opublikowano 19 Maja 2021 Zaczynałem od bezszelkowych, kupiłem z szelkami i nawet nie myślę wracać. Co do kieszeni to masz 2 opcje: bibsy cargo - niektóre firmy robią dodatkowe siątkowe kieszenie na udach szorty na bibsy - nieograniczone możliwości.
Krystiano Opublikowano 19 Maja 2021 Opublikowano 19 Maja 2021 42 minuty temu, m-peter napisał: szorty na bibsy - nieograniczone możliwości. Ja tak cisnę w MTB cały czas. Szorty kupuję polskiej firmy Tygu.
Rafu Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 A macie jakieś sprawdzone wewnętrzne gacie z wkładką do 150zł? Obecnie używam głównie tych najwyższych z Deca, ale nie jestem do końca zadowolony.
revolta1 Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 Godzinę temu, Rafu napisał: A macie jakieś sprawdzone wewnętrzne gacie z wkładką do 150zł? Obecnie używam głównie tych najwyższych z Deca, ale nie jestem do końca zadowolony. I tu widzisz każdy ma inne du...... Ja też używam podszortowych z deca 9setek robię w nich do 160 km jednorazowo i bardzo sobie chwale mam też endury i mi już tak nie pasuje.
Rafu Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 @revolta1, Ja jestem generalnie fanem Endury, ale te ich podstawowe bokserki z wkładką to niestety badziew. ST900 z Deca są fajne, jeśli chodzi o samą wkładkę. Jedynie spodenki są ze średnio przyjemnego materiału. Jednak na ten moment niczego lepszego nie znalazłem w tej cenie.
eathan Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 Sprawdź spodenki z Martombike. Wewnętrzne z wkładką to koszt ok. 100 zł. Wkładka jest bardzo fajna. Niestety czas oczekiwania 20 dni
revolta1 Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 11 minut temu, Rafu napisał: @revolta1, Ja jestem generalnie fanem Endury, ale te ich podstawowe bokserki z wkładką to niestety badziew. ST900 z Deca są fajne, jeśli chodzi o samą wkładkę. Jedynie spodenki są ze średnio przyjemnego materiału. Jednak na ten moment niczego lepszego nie znalazłem w tej cenie. No ja jeżdżę z deca w 9setkch podszortowych mtb a na to zakładam endure hummvee Najbardziej mi taki komplet pasuje.
Rekomendowane odpowiedzi