Morfi Opublikowano 19 Maja 2021 Opublikowano 19 Maja 2021 Witam Wszystkich bardzo serdecznie. Jest to mój pierwszy post na tym forum jak i chęć zakupu pierwszego roweru.Po dłuższych namysłach do czego będzie miał mi służyć jednoślad wybór padł na gravela. Ze względu na czasy w jakich przyszło nam żyć jestem ograniczony do zakopów przez internet,nie dość że nie ma z czego wybierać to i tak jest to wielkie utrudnienie w doborze ramy. Szukałem dla siebie gravela nie za drogiego na podzespołach GRX różne marki były brane pod uwage Merida silex 400 Giant revolt 1 Cube nuroad ex Focus atlas 6.7 lecz z braku tych modeli na rynku wybór padł na Cannondale Topstone 2 2021 i tu moje pytanie do Was.Jaką ramę wybrać na wzrost 175 i noga na 79 Z tabelki wychodzi, że S-162 do 175 M-170 do 185 Mieszcze się w tych dwóch przedziałach dlatego proszę Was o pomoc S czy M.
SpinOff Opublikowano 26 Maja 2021 Opublikowano 26 Maja 2021 W M-ce standover to 78cm, więc przy twoim przekroku możesz być na styku zawiśnięcia na ramie. S-ka powinna być ok, choć prawie na pewno musiałbyś wymienić mostek na dłuższy
KonradTrek800 Opublikowano 26 Maja 2021 Opublikowano 26 Maja 2021 Mamy takie same wymiary. Na stronie producenta widzę opis XS tt525mm; SM tt545mm. Czyli ten większy z mostkiem 80mm powinien być ok.
Rekomendowane odpowiedzi