oalan1 Opublikowano 14 Maja 2021 Opublikowano 14 Maja 2021 Cześć, zastanawiam się pomiędzy dwiema ramami, z lightcarbon (1700 z przesyłką), lub trifox (2700 z przesyłką i karbonową sztycą). Obie są podobne do scotta scale. Mam tutaj geometrie rozmiaru M w porównaniu do scotta, na co mam zwrócić uwagę? Co wyklucza daną ramę?:
KonradTrek800 Opublikowano 15 Maja 2021 Opublikowano 15 Maja 2021 Daj linki do tych ram. Wybraleś jakieś egzotyczne "marki". To prawdopodobnie pośrednicy, którzy wyłącznie lakierują ramy dostarczone od większych producentów. Podstawowym kryterium w wyborze chińskiej ramy to powinien być gwint BSA. Lepiej, żebyś ne wpakował się we wciskane łożyska bo to proszenie się o kłopoty. Drugie kryterium to wysyłka z europejskiego magazynu zapewniająca brak naliczenie dumpingowego cła i VAT. Koszt dobrej chińskiej ramy z widelcem to ok. 500$, ten Trifox to jakaś kosmos cena pradopodobnie z doliczonymi podatkami EU. Różnice w geometrii pomijalne.
oalan1 Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Opublikowano 15 Maja 2021 https://trifoxbike.com/products/sdy20-carbon-mountain-bike-frameset-hardtail-boost?variant=32794338361423 https://www.lightcarbon.com/lightweight-new-boost-carbon-mtb-bike-frameset_p42.html Nie no to są firmy które na 99 procent nie są żadnymi pośrednikami ale mogę się mylić. Trifox w sumie jest jedną z bardziej znanych marek i nie sprzedaje nonamów tylko pod swoją marką. To są ramy które jakoś wyglądają, dużo chińskich ram ma w miarę dobre recenzje ale wyglądają jak qwazimodo
KonradTrek800 Opublikowano 15 Maja 2021 Opublikowano 15 Maja 2021 Trifox z wysyłką do EU to 720$ z podatkami. Bez widelca ta cena jest kosmiczna. Znacznie taniej wyjdzie BXT czy Flyxii. Jesteś pewien, że chcesz wciskane łożyska?
oalan1 Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Opublikowano 15 Maja 2021 Ale czy flyxii czy bxt ma podobnej jakości ramy? Oczywiście też bym wolał taniej i też wkrecany support
Rekomendowane odpowiedzi