precelek Opublikowano 14 Maja 2021 Opublikowano 14 Maja 2021 Cześć. Bardzo brakuje mi tutaj opcji ankiety. Chciałem spytać co sądzicie o licznikach z aliexpress w cenach do 500zł. Mówię tutaj o licznikach z gpsem. - CYCPLUS M1 GPS ~50$ - XOSS G+ ~50$ - CooSpo ~55$ - Magene C406 ~60$ - IGPSPORT IGS520 ~90$ - IGPSPORT IGS620 ~100$ - MEILAN M1 ~120$ Szukam czegoś co spełni te wymagania: - obsługa i działanie bez użycia telefonu, z telefonu mogę wgrywać ślady tras - synchronizacja ze stravą, obojętnie czy komputer (mac) czy telefon (ios) - długo działająca bateria - działająca nawigacja gdybym chciał pojechać jakiś maraton, jeśli zboczę z drogi oczekuję że wszystko będzie nadal działać bez wgrywania nowej trasy - możliwość podpięcia czujnika kadencji, hr - prostota i bezproblemowość Garminów nie biorę pod uwagę. Uważam że są okropnie przestarzałe, mają słabe możliwości, a kosztują wielokrotność tego co są warte. Chińskie są chociaż tanie. Będzie to mój pierwszy licznik który najpewniej za rok wymienię. Co polecicie, a co powinienem odrzucić ze stawki?
KonradTrek800 Opublikowano 14 Maja 2021 Opublikowano 14 Maja 2021 Ty szukasz licznika z navi czyli te tanie odpadają. Igpsport > 170$. Teraz na targach jakieś nowości Chińczycy pokazali. Poszukaj info.
precelek Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Opublikowano 15 Maja 2021 23 godziny temu, KonradTrek800 napisał: Ty szukasz licznika z navi czyli te tanie odpadają. Igpsport > 170$. Teraz na targach jakieś nowości Chińczycy pokazali. Poszukaj info. Igpsport 170$ to chyba z kompletem czujników. Czujniki są niezależne od licznika, więc nie wliczam ich. igpsport 620 na ali ~100$. Za to co do nowości mnie zaciekawiłeś. Szukałem informacji o targach albo nowych licznikach, ale nie znalazłem nic. Nie pali mi się i jestem fanem chińskiej myśli technologicznej. Możesz powiedzieć coś więcej?
KonradTrek800 Opublikowano 15 Maja 2021 Opublikowano 15 Maja 2021 Widziałem filmy na YT z tych targów. Wpisz China Cycling. 1
precelek Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Opublikowano 15 Maja 2021 Oooo mam prawie że swój ideał. Nawet ma usb-c. Jestem gotów poświęcić nawigację dla licznika z takimi parametrami. Dzięki za trop, czekam teraz aż pojawi się na aliexpress https://www.igpsport.com/igs320 1
BananaMuffin Opublikowano 30 Maja 2021 Opublikowano 30 Maja 2021 Mój pierwszy post, więc witam wszystkich! W dniu 14.05.2021 o 13:53, precelek napisał: - IGPSPORT IGS620 ~100$ Założyłem konto specjalnie by zadać pytanie dot. ceny tego licznika, która wydaje mi się nierealna, mocno zaniżona. Te liczniki śmigają po ~170 USD. Najtaniej udało mi się znaleźć za ~145 USD (licznik + mocowanie). Trafiłem tu na forum bo czaję się na ten właśnie licznik. Czy mógłbyś podać link, gdzie można dostać iGS620 za ~100 USD? PS iGS320 też mnie bardzo zaciekawił 😀
repoo Opublikowano 8 Marca 2022 Opublikowano 8 Marca 2022 W dniu 15.05.2021 o 18:47, precelek napisał: Oooo mam prawie że swój ideał. Nawet ma usb-c. Jestem gotów poświęcić nawigację dla licznika z takimi parametrami. Dzięki za trop, czekam teraz aż pojawi się na aliexpress https://www.igpsport.com/igs320 hey, pochwal sie, kupiles? Jak wrazenia?
Rekomendowane odpowiedzi