Trrrj Opublikowano 13 Maja 2021 Opublikowano 13 Maja 2021 (edytowane) Cześć, Suport trzeszczy i do tego widzę, że lekko pracuje 0.5-1mm. Odchyla się od ramy przy pedałowaniu. Nie wiem do końca co to za rodzaj montażu jest zastosowany, gwintu nie ma i nie jest to raczej pressfit. Na suporcie są jedynie poprzeczne prążki (to samo w carbonowej ramie), ale znajduje się też strzałka sugerująca, że trzeba dokręcić. Przy dokręcaniu niby ciaśniej siedzi, ale w pewnym momencie się jakby "ukręca" i nie można dociągnąć, aby dobrze siedziało. Nie wiem co z tym zrobić nigdzie nie znalazłem poradnika do takie wkładu (zawsze, albo pressfit albo gwintowane). Ma ktoś może wiedzę, co z tym zrobić? Pełna nazwa SM-BB2 MOUNTAIN RB Edytowane 13 Maja 2021 przez Trrrj
vdcmike Opublikowano 13 Maja 2021 Opublikowano 13 Maja 2021 Rama na śmietnik. Ukręciłeś w ramie osadzone aluminiowe miski do których wkręca się suport BSA.
Trrrj Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Opublikowano 13 Maja 2021 (edytowane) 43 minuty temu, vdcmike napisał: Rama na śmietnik. Ukręciłeś w ramie osadzone aluminiowe miski do których wkręca się suport BSA. Ooo Mówisz poważnie? Odkręcałem suport w dobrą stronę i wyszło odrazu takie coś. Nie da się z tym nic jednak zrobić? Można to jakoś na klej wcisnąć? W środku w ramie rowki są jakby nie ruszone carbonowe. Jak dokładnie się nazywa ta część którą ukręciłem? bo nie odkręcę tego za chiny i może spróbuje nowe wsadzić Edytowane 13 Maja 2021 przez Trrrj
vdcmike Opublikowano 13 Maja 2021 Opublikowano 13 Maja 2021 Można próbować na klej ale jesli fabryczny puścił to trzeba sprawdzić czy np. mufa się nie rozlazła. To co wypadło nie jest częścią wymienną i w żaden sposób jest to niedostępne. To integralna część ramy. 1
Trrrj Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Opublikowano 13 Maja 2021 Dzięki wielkie za pomoc, będę coś kombinował, może się uda !
Rekomendowane odpowiedzi