precelek Opublikowano 10 Maja 2021 Opublikowano 10 Maja 2021 Cześć. Posiadam w rowerze z napędem 2x10 pełną grupę GRX (no kurde w opisie są tiagry, ale wszyscy mówią że to pełen grx - jak to działa?). Przerzutka przednia Shimano GRX RX400. Zastanawia mnie jedna rzecz. O ile w przerzutce tylnej mam możliwość skakania po 2 przerzutki (albo nawet 3, ciągle to badam) i jest to w pełni zrozumiałe, o tyle w przedniej gdzie mam 2 blaty... również mam możliwość skakania o dwie przerzutki. Po pierwsze żeby wcisnąć drugi blat muszę mocno naciskać manetkę. Bardzo mocno. Po drugie jak zrzucę o dwie przerzutki, to potem muszę wrzucać znowu dwie żeby w praktyce zmienić jedną przerzutkę. Sklep źle złożył rower?
kuchar222 Opublikowano 10 Maja 2021 Opublikowano 10 Maja 2021 To jest trymowanie, chyba że źle zrozumiałem twój opis problemu. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1
Rebeliant86 Opublikowano 10 Maja 2021 Opublikowano 10 Maja 2021 Ja tez obstawiam, że mówisz o trymowaniu. I to powinno tak działać, dzięki temu łańcuch nie będzie obcierać o wózek przedniej przerzutki jeśli będziesz używać skrajnych zębatek. Co do siły potrzebnej to niestety ale tak to już wyglada. Ja tez mam rx400 pełne i niestety przednie przerzutki zawsze tak działały. Jest to kwestia większego uciągu niż w przerzutce tylnej. 1
precelek Opublikowano 10 Maja 2021 Autor Opublikowano 10 Maja 2021 Dzięki panowie. Obejrzałem filmik o trymowaniu o wygląda na to, że macie rację. Jutro będę testował to w praktyce, ale ciężko żeby to nie było to
Rekomendowane odpowiedzi